x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mihai Fifor, noul lider al senatorilor PSD

Mihai Fifor, noul lider al senatorilor PSD

30 Aug 2015   •   20:34
Mihai Fifor, noul lider al senatorilor PSD
Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Înlocuitorul lui Ilie Sârbu la şefia grupului PSD din Senat este, potrivit votului exprimat duminică de senatorii social-democraţi, Mihai Fifor, această modificare urmând să fie anunţată şi în şedinţa de marţi a plenului Camerei Superioare a Parlamentului, prima din sesiunea ordinară de toamnă.

În favoarea acestuia s-au exprimat 42 de senatori PSD, în timp ce contracandidatul său, Şerban Nicolae, a obţinut din partea colegilor săi 12 voturi 'pentru'. Un vot a fost anulat. 

"Le mulţumesc colegilor pentru încrederea acordată în seara aceasta, asta nu înainte de a mulţumi domnului preşedinte Ilie Sârbu pentru activitatea deosebită pe care a depus-o în aceşti trei ani de coordonare a grupului nostru senatorial. În opinia mea, suntem o echipă redutabilă şi în această sesiune parlamentară vor fi foarte multe lucruri de făcut şi, cu siguranţă, împreună şi în spiritul colegial care ne caracterizează vom reuşi să ducem mai departe un program legislativ cât se poate de serios, care să dovedească, dacă mai era nevoie, că PSD are un cuvânt important de spus în acest moment", a declarat noul lider al grupului senatorilor PSD, Mihai Fifor.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a precizat că le-a spus colegilor săi, în timpul şedinţei grupului PSD din Senat, că nu îşi exprimă susţinerea faţă de niciun candidat pentru funcţia de lider al grupului sau pentru cea de membru a Biroului permanent al Senatului

"Chiar dacă au fost colegi care au insistat sau care au solicitat un punct de vedere de la mine, am spus că cel mai important pentru mine, ca preşedinte interimar al PSD, cât şi pentru conducerea partidului, este ca cel care va fi lider de grup să aibă legitimitatea dată de un vot liber exprimat. Eu sunt bucuros că lider de grup este acum Mihai Fifor, care este un om pe care îl cunosc de foarte mult timp, un om în care am încredere, un om chiar dacă este mai tânăr a dovedit că poate să gestioneze o astfel de funcţie. Trebuie să găsească suficientă înţelepciune pentru a putea menţine acest grup unit", a susţinut Dragnea.
Agerpres

×
Subiecte în articol: mihai fifor