x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mihai Tudose spune că trebuia să facă o ordonanţă privind cazierul persoanelor care ocupă funcţii publice

Mihai Tudose spune că trebuia să facă o ordonanţă privind cazierul persoanelor care ocupă funcţii publice

20 Mar 2019   •   12:30
Mihai Tudose spune că trebuia să facă o ordonanţă privind cazierul persoanelor care ocupă funcţii publice
Sursa foto: Karina Knapek

Fostul premier Mihai Tudose a afirmat miercuri că ar fi trebuit să adopte o ordonanţă care să stabilească faptul că persoanele care au cazier pe anumite fapte săvârşite cu intenţie să nu poată să ocupe funcţii de demnitate publică.

El a fost întrebat la Parlament despre un eventual referendum pe teme de justiţie organizat în ziua alegerilor europarlamentare, 26 mai, aşa cum a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

"Este atributul domniei sale (al lui Klaus Iohannis - n.r.), dar este un subiect care ar trebui închis. Am mai spus-o public - şi înainte de a fi prim-ministru, şi când am fost premier - şi poate trebuia să fac o ordonanţă atunci ca să închidem subiectul. Nu poţi să ai nevoie de cazier pentru a fi paznic la o bancă în parc şi să nu ai nevoie de cazier, să nu fie necesar când ocupi o funcţie de demnitate publică", a spus Mihai Tudose.

Întrebat dacă îl lăsa PSD să dea o astfel de ordonanţă, el a răspuns: "Nu cred că mă lăsa partidul".

Şeful statului a declarat marţi că este ''aproape hotărât'' să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. AGERPRES

×
Subiecte în articol: mihai tudose