x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministerul Turismului a publicat lista solicitărilor Comisiei de anchetă şi răspunsul transmis acesteia la 10 august

Ministerul Turismului a publicat lista solicitărilor Comisiei de anchetă şi răspunsul transmis acesteia la 10 august

11 Aug 2009   •   00:00

Ministerul Turismului a postat pe site-ul său solicitarea primită de la Comisia de Anchetă din Camera Deputaţilor cu toate documentele cerute, precum şi răspunsul cu anexele care conţin documentele solicitate.



Comisia de Anchetă a cerut MT, printr-o adresă din data de 6 august să transmită până la 10 august o serie de documente: fişa bugetară a Ministerului Turismului; planul anual de achiziţii al instituţiei; referatele de necesitate întocmite de către departamentele de resort pentru cheltuielile efectuate şi celelalte documente ale dosarului de achiziţie şi execuţia bugetară pe primul semestru al lui 2009.

De asemenea, comisia de anchetă a cerut să îi fie remisă decizia ordonatorului de credit ce cuprinde documentele de oportunitate care au stat la baza implementării şi derulării de către Ministerul Turismului a campaniilor "Romania, land of choice", "Turist în România", "De Paşte în Bucovina", "Lumina la malul mării" şi orice alte evenimente sau acţiuni de promovare turistică - finanţare, organizare, promovare internă şi după caz externă a evenimentelor.

Totodată, comisia a mai cerut şi decizia ordonatorului de credit prin care a fost stabilită procedura de achiziţie folosită pentru atribuirea contractelor derulate de Ministerul Turismului în cadrul programelor "Romania, land of choice", "Turist în România", "De Paşte în Bucovina", "Lumina la malul mării".

De asemenea a fost solicitat dosarul de achiziţii publice privind organizarea acestor evenimente, în integralitatea lor, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii. Concret, au fost cerute: "nota justificativă privind alegerea procedurii de atribuire, în cazul în care procedura aplicată a fost alta decât licitaţia deschisă sau licitaţia restrânsă; nota justificativă privind accelerarea procedurii de atribuire, dacă este cazul; procesul-verbal al şedinţei de deschidere a ofertelor; formularele de ofertă depuse în cadrul procedurii de atribuire; solicitările de clarificări, precum şi clarificările transmise/primite de autoritatea contractantă; raportul procedurii de atribuire; dovada comunicărilor privind rezultatul procedurii; contractul de achiziţie publică/acordul-cadru, semnate; anunţul de atribuire şi dovada transmiterii acestuia spre publicare; contestaţiile formulate în cadrul procedurii de atribuire, dacă este cazul; raportul de activitate şi, după caz, notele intermediare şi avizul consultativ emis în conformitate cu prevederile legale, referitor la funcţia de verificare a aspectelor procedurale aferente procesului de atribuire a contractelor de achiziţie publică, dacă este cazul; documentul constatator care conţine informaţii referitoare la îndeplinirea obligaţiilor contractuale de către contractant".

De asemenea, au fost cerute copii ale contractelor care s-au încheiat în vederea derulării programelor menţionate precum şi documentele care au stat la baza transferurilor unor sume către bugetele locale.

Au mai fost cerute organigrama, statul de funcţii aprobate şi fişele de post ale angajaţilor ministerului, adresa care să ateste controalele efectuate de către ANRMAP la Ministerul Turismului în anul 2009 precum şi concluziile acestor controale şi procesele verbale şi rapoartele efectuate de alte instituţii şi autorităţi de control la Ministerul Turismului.

MT, care a postat pe site solicitarea Comisiei, a publicat de asemenea adresa de răspuns pe care a trimis-o către Comisie la 10 august. Adresa menţionează că au fost transmise în ataşament: fişele bugetare ale Ministerului Turismului; două planuri anuale de achiziţii din 13 martie, respectiv 10 iunie, execuţia bugetară pe semestrul I.

De asemenea, MT înştiinţa Comisia prin adresa respectivă că pentru procedura "Romania - Land of choice" şi "Lumină la malul mării" trimite dosarele achiziţiei opisate iar pentru procedura "Turist în România", nefinalizată până la această dată, documentele de oportunitate" notele justificative şi fişa tehnică, urmând ca toate celelalte documente aflate la dosarul de achiziţii să vi le transmitem imediat după semnarea contractului cu operatorul economic câştigător.


Potrivit site-ului MT, la răspuns au fost anexate opisuri ale mai multor dosare de achiziţie - "Romania - land of choice", "Lumina la malul mării", concert Bregovic - precum şi procesul verbal de predare primire a documentelor aferente tranferului unor sume de la Ministerul Turismului către Consiliul Local Piatra Neamţ.

Tot în anexa răspunsului, Ministerul Turismului a trimis o adresă cu privire la controalele efectuate de ANRMAP la MT.

Potrivit acestui document, semnat de directoarea serviciului Juridic, resurse umane şi achiziţii din MT, Mihaela Dincă, şi cu număr de înregistrare din 7 august, ANRMAP controlează 7 proceduri la MT. Este vorba despre: serviciile de producţie a unui mini-jurnal intitulat "Realitatea All-Inclusive"; serviciile de publicitate media pentru difuzarea a două variante de spoturi de 30 de secunde pe tema sărbătorilor pascale din Bucovina şi pe litoral pe primul canal de televiziune generalist şi pe cea de-a doua televiziune; serviciile de organizare a evenimentului "Lumină la malul mării" prin contractarea artistului Goran Bregovic şi a Wedding and Funeral Orchestra; serviciile pentru realizarea suplimentului cultural Le Figaro şi serviciile de realizare a unei campanii publicitare outdoor în Paris.

Anexa citată menţionează că printr-o adresă datată 7 august, Ministerul a fost înştiinţat că acest control va fi extins pentru toate procedurile de achiziţie publică derulate de MT de la data înfiinţării.

Ministerul precizează de asemenea că, deoarece niciunul dintre controale nu s-a finalizat, rezultatele nu pot fi comunicate.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic