x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Miniștrii ALDE se întâlnesc cu Viorica Dăncilă la ședința de Guvern

Miniștrii ALDE se întâlnesc cu Viorica Dăncilă la ședința de Guvern

27 Aug 2019   •   09:43
Miniștrii ALDE se întâlnesc cu Viorica Dăncilă la ședința de Guvern

Prima şedinţă de Guvern după decizia ALDE de a ieși de la guvernare are loc în cursul zilei de marți, începând cu ora 13, 00, scrie Antena 3.

Miniştrii ALDE urmează să participe la şedinţă, după care urmează să își înainteze demisiile. Graţiela Gavrilescu (ministru al Mediului), Anton Anton(ministrul Energiei) şi Viorel Ilie(ministrul pentru relația cu Parlamentul) sunt cei care vor demisiona, iar Ramona Mănescu, ministrul de Externe a decis să rămână în ciuda ordinelor venite pe linie de partid.

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a declarat luni că nu renunţă la funcţia pe care o are în actualul guvern, în ciuda deciziei ALDE de a ieşi de la guvernare, însă nici nu trece la PSD. 

Ramona Mănescu şi-a motivat decizia de a nu demisiona din postul de ministru prin faptul că este implicată în discuţii cu oficiali europeni privind decizii ce vor afecta România în următorii cinci ani, iar ţara noastră trebuie să dovedească în exterior faptul că este un partener serios până la capăt. 

Premierul Viorica Dăncilă spune că  PSD e pregătit pentru orice scenariu, iar social-democraţii vor începe negocierile pentru a asigura majoritatea în Parlament.

×
Subiecte în articol: ALDE viorica dancila