x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrii de stat au disparut in urma cu trei ani

Ministrii de stat au disparut in urma cu trei ani

05 Feb 2004   •   00:00

Executivul nu era obligat sa promoveze un act normativ pentru infiintarea celor doua posturi de vicepremieri, daca legea privind organizarea si functionarea Guvernului nu era abrogata acum trei ani.

Astfel, Legea 37/1990 prevedea ca "Guvernul Romaniei este format din primul-ministru, ministrii de stat, ministrii si secretarii de stat".

Atributii similare
Acelasi act normativ prevedea si atributiile minis trilor de stat, asemana- toare cu cele cu care premierul Nastase vrea sa-i insarcineze acum pe cei doi adjuncti ai sai. "Ministrii de stat coordoneaza, sub conducerea nemijlocita a primului- ministru, realizarea politicii guvernamentale intr-o ramura sau domeniu de activitate, in care scop conlucreaza cu ministrii ce raspund de indeplinirea acestei politici in cadrul ministerelor pe care le conduc", prevedea Legea 37/1990. In aprilie 2001, actul normativ a fost abrogat prin aprobarea unei noi legi privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor. Este vorba despre Legea 90/2001 in care se stabiles te ca Guvernul este alcatuit doar "din primulministru si ministri". In schimb, aceasta noua lege asigura cadrul legal pentru modificarea structurii Guvernului: "Primul-ministru poate cere Parlamentului modificarea structurii Guvernului prin infiintarea, desfiint area sau, dupa caz, divizarea ori comasarea unor ministere (GABRIELA ANTONIU)

×
Subiecte în articol: politic