x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul de Interne, Ioan Rus: Dacă Parlamentul modifică orele sau durata referendumului, suntem pregătiţi

Ministrul de Interne, Ioan Rus: Dacă Parlamentul modifică orele sau durata referendumului, suntem pregătiţi

13 Iul 2012   •   10:33
Ministrul de Interne, Ioan Rus: Dacă Parlamentul modifică orele sau durata referendumului, suntem pregătiţi

Ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, a declarat, astazi, ca daca Parlamentul decide modificarea organizarii referendumului, MAI este pregatit, indiferent ca este vorba de orele sau durata desfasurarii. Ministrul Rus a precizat insa ca nu a participat la nicio discutie la conducerea USL pe aceasta tema.

"Eu personal nu am participat la nicio discutie la conducerea USL in acest sens", a spus Ioan Rus, raspunzand unei intrebari privind eventuale discutii referitoare la organizarea referendumului in decursul a doua zile.

Ioan Rus a precizat ca Ministerul Administratiei si Internelor "ia in calcul aplicarea intocmai a legii care guverneaza azi acest referendum", dar daca vor fi facute modificari legislative, institutia este pregatita.

"Daca legiuitorul, respectiv Parlamentul Romaniei, va modifica intr-un fel sau altul (organizarea referendumului - n.r), noi suntem pregatiti, indiferent ca este vorba de modificarea orelor de desfasurare sau a duratei referendumului. In acest moment suntem doar organizatori", a spus Ioan Rus, potrivit Mediafax.

Ministrul a adaugat ca, din punct de vedere organizatoric, la referendumul din 29 iulie vor fi respectati pasii facuti la celelalte alegeri organizate pana in prezent. Rus a precizat ca singurele lucruri noi sunt infiintarea unei comisii de transparenta si a unui TelVerde prin care cetatenii sa poata comunica mai usor eventualele nereguli, astfel incat referendumul pentru supendarea presedintelui Traian Basescu sa poata fi organizat legal si transparent.

Tot astazi, deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvaz a declarat ca nu s-a luat o decizie privind organizarea referendumului in decursul a doua zile, dar ca opinia generala este sa ramana o singura zi.

"Nu s-a discutat, in masura in care ma intrebati daca s-a luat o decizie in acest sens. Insa, in general, opinia este ca trebuie sa ramana o singura zi pentru referendum", a spus Duvaz.

×