x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Mihai Fifor, despre suspendarea ședinței CSAT: „Ne-am uitat unii la alții și nu ne-a venit să credem"

Ministrul Mihai Fifor, despre suspendarea ședinței CSAT: „Ne-am uitat unii la alții și nu ne-a venit să credem"

04 Sep 2018   •   22:02
Ministrul Mihai Fifor, despre suspendarea ședinței CSAT: „Ne-am uitat unii la alții și nu ne-a venit să credem"

Klaus Iohannis a luat decizia, marți, de a suspenda ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, toți membrii săi fiind pur și simplu trimiși acasă.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor a povestit, marți seară, la "Punctul de întâlnire" de la Antena 3 ce s-a întâmplat de fapt în CSAT și a catalogat întâlnirea drept una nu "puțin" diferită, cum a prezentat-o la începutul emisiunii moderatoru Radu Tudor, ci total diferită de alte astfel de întâlniri. "Ați fost elegant spunând că a fost o ședință puțin diferită. A fost o ședință total diferită față de o ședință CSAT, o ședință suspendată în premieră, cred, de când funcționează CSAT-ul.

 

Cert este că o astfel de chestiune se întâmplă într-un moment extrem de sensibil pentru România, pentru că suntem într-o perioadă prelungită de așteptare cu perioada de rectificare și al vrea să fiu cât se poate de explicit și să spun că atunci când faci o rectificare bugetară nu faci lucrul acesta doar pentru a te juca cu cifrele", a spus Mihai Fifor.

Ministrul Apărării a subliniat că suspendarea în sine a activității CSAT nu e prevăzută legal.

"Este o găselniță lucrul acest, hotărârile se iau prin consens. Astăzi, nimeni nu a întrebat 'oameni buni, voi cei de față, Guvernul României, în frunte cu primul-ministru acestei țări - care nu întâmplător e vice-președinte CSAT - voi ce părere aveți, că trebuie să vă consult. Suspendăm această ședință până când ajungem la o înțelegere?' Nu s-a dorit lucrul acesta", a adăugat Fifor.

MIhai Fifor a declarat că nu s-a așteptat ca ședința CSAT să fie suspendată în acest fel.

"A fost o atmosferă cât se poate de ciudată, în care ne-am uitat unii la alții și nu ne-a venit să credem".

×