x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul pentru Românii de Pretutindeni susţine mutarea ambasadei la Ierusalim

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni susţine mutarea ambasadei la Ierusalim

25 Mar 2019   •   13:16
Ministrul pentru Românii de Pretutindeni susţine mutarea ambasadei la Ierusalim

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, a declarat luni că susţine decizia Guvernului legată de mutarea Ambasadei din Israel la Ierusalim, cu respectarea Constituţiei, precizând că deocamdată nu a primit nicio solicitare din partea comunităţii din această ţară cu privire la anunţul premierului Viorica Dăncilă.
"Deocamdată nu am primit nicio solicitare din partea comunităţii din Israel a evreilor originari din România. Suntem în permanent contact cu toţi cetăţenii români de pretutindeni, chiar şi astăzi am avut vizita unei autorităţi din Marea Britanie. Vom vedea ce va fi", a spus ea înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.
Intotero a adăugat că susţine decizia Guvernului.
"Am văzut declaraţia doamnei prim-ministru, a fost o decizie a Guvernului. Bineînţeles, în calitate de membru al Guvernului şi în calitate de om politic, susţinem toate aceste decizii, aşa cum a spus şi domnia sa, cu respectarea Constituţiei. Mai departe, pentru momentul de faţă, în calitate de ministru al românilor de pretutindeni, suntem în contact cu toţi românii de pretutindeni", a afirmat Intotero.
Duminică, premierul Viorica Dăncilă, aflată într-o vizită în Statele Unite, a anunţat că Ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim după "finalizarea analizei" şi "în deplin consens".
În replică, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că, prin această declaraţie, prim-ministrul Viorica Dăncilă "demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranţă în domeniul politicii externe", potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.
Duminică seară, premierul Viorica Dăncilă a revenit asupra declaraţiei sale şi a precizat că decizia în privinţa ambasadei va fi luată doar după parcurgerea tuturor etapelor prevăzute de Constituţie. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: natalia intotero