x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Predoiu, dialog cu protestatarii de la Iaşi: "Dacă nu mai credeţi în nimic nu mai putem face nimic. Nu sunt alte soluţii decât să muncim"

Ministrul Predoiu, dialog cu protestatarii de la Iaşi: "Dacă nu mai credeţi în nimic nu mai putem face nimic. Nu sunt alte soluţii decât să muncim"

03 Mar 2012   •   12:58
Ministrul Predoiu, dialog cu protestatarii de la Iaşi: "Dacă nu mai credeţi în nimic nu mai putem face nimic. Nu sunt alte soluţii decât să muncim"

Dupa plecarea membrilor guvernelor roman si moldovean, Catalin Predoiu a ramas sa discute cu cei aproximativ 20 de oameni care au protestat in fata Universitatii "Alexandru Ioan Cuza". Predoiu le-a spus protestatarilor ca Guvernul face eforturi pentru a le asigura oamenilor un trai mai bun, moment in care unul dintre manifestanti a strigat: "Scoateti coruptia din justitie".

"Daca nu mai credeti in nimic nu mai putem face nimic. Fara guvern este haos. Nu sunt alte solutii decat sa muncim. Dumneavoastra aveti un vot si il veti exercita", le-a spus Predoiu protestatarilor nemultumiti.

O femeie a declarat ca solutia o reprezinta alegerile anticipate si i-a cerut oficialului demisia. "Nu demisia mea este solutia. Problemele dumneavoastra sunt de natura politica, nu gasiti la mine solutia", a replicat ministrul Justitiei.

Inainte de a se intalni cu protestatarii, ministrul Predoiu a discutat cu premierul Ungureanu, anuntandu-l de intentia sa de a vorbi cu cei aflati in strada.

"Am anuntat primul ministru ca intentionez sa discut cu acesti protestatari pentru ca au reclamat lucruri legate de justitie si domnia sa a fost de acord sa iau parte la acest dialog. Stiu ca este dificil, dar trebuie sa continuam", a declarat Predoiu.

Ministrul Justitiei a precizat ca in momentul de fata, dialogul nu functioneaza intre putere si opozitie, insa premierul face tot posibilul pentru a stabili o comunicare cu opozitia.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu, omologul sau moldovean Vlad Filat si ministrii celor doua Cabinete au fost huiduti de un grup de aproximativ 20 de persoane, sambata dupa-amiaza, la iesirea din sediul Universitatii Alexandru Ioan Cuza, unde a avut loc sedinta comuna a guvernelor roman si moldovean.

La iesirea din sediul Universitatii, membrii celor doua guverne au fost huiduiti de un grup de aproximativ 20 de persoane aflate pe trotuarul din fata institutiei, oamenii scandand "Jos Guvernul securist", "Jos mafia", Afara, afara, tradatori din tara", "Vrem anticipate", "PDL - UDMR, aceeasi mizerie", "Cuza domnitor, Basescu tradator".

La iesirea din universitate a membrilor celor doua guverne prin fata cladirii a trecut un tramvai, care a fost oprit de politisti, astfel ca protestatarii nu i-au mai putut vedea pe oficiali, fapt care i-a determinat sa strige pe un ton mai ridicat. Cat timp tramvaiul a fost oprit, membrii celor doua cabinete s-au urcat in masini si au parasit zona.

Sedinta comuna a guvernelor roman si moldovean a fost organizata la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si a durat aproximativ trei ore. Aceasta a fost prima reuniune comuna a celor doua guverne.

×