x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Radu Stroe, despre ce scria în documentul înmânat de Băsescu, la Palatul Cotroceni

Ministrul Radu Stroe, despre ce scria în documentul înmânat de Băsescu, la Palatul Cotroceni

29 Dec 2012   •   00:32
Ministrul Radu Stroe, despre ce scria în documentul înmânat de Băsescu, la Palatul Cotroceni

Ministrul Afacerilor Interne Radu Stroe a povestit în ediţia de vineri seară a emisiunii "Vorbe grele" de la Antena 3, episodul celebru din 2006 în care, la învestirea în funcţia de secretar general al Guvernului, Băsescu i-a înmânat un document.

Presa de la acea vreme a speculat intens conţinutul acelui document, cu atât mai mult cu cât, la citirea lui, preşedintele Traian Băsescu nu şi-a ascuns satisfacţia faţă de reacţia liberalului Radu Stroe.

"Era o copie xerox după o stenorgamă a CSAT-ului, scrisă în timpul unei şedinţe în care Traian Băsescu ne-a chemat, pe mine, preşedintele Comisiei de Supraveghere şi Control SRI, Maior, preşedintele Comisiei de Apărare şi Romeo Raicu, preşedintele Comisiei SIE", povesteşte Radu Stroe la "Vorbe grele".

Ministrul a afirmat că şedinţa a vizat legile siguranţei naţionale, iar Băsescu le-a propus atunci celorlalţi membri CSAT ca proiectul de lege să fie dezbătut mai întâi în Parlament.

Pentru că avea "ştampila de secret" pe ele, Stroe i-a cerut lui Băsescu să o scoată, pentru că "România nu are legi secretizate şi nu va încălca regulile ţării".




×