x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Diaconu: ”Doar Diana Lupescu mă poate ataca pe conflict de interese”

Mircea Diaconu: ”Doar Diana Lupescu mă poate ataca pe conflict de interese”

02 Mai 2012   •   09:28

Senatorul Mircea Diaconu, propus pentru postul de ministru al Culturii, a anuntat ca isi retrage recursul impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti, pentru ca in aceasta decizie se precizeaza ca 'petentul este de buna credinta si nu este responsabil din punct de vedere civil sau penal'. Diaconu a spus ca e de acord cu decizia Curtii si nu mai are rost sa faca recurs.

Agentia Nationala de Integritate l-a acuzat pe Mircea Diaconu de incompatibilitate, pentru ca acesta a indeplinit in acelasi timp functia de senator din partea PNL, dar si pe cea de director al Teatrului "C.I. Nottara". Diaconu a contestat raportul ANI in instanta, iar contestatia i-a fost respinsa. Ulterior, senatorul a renuntat la functia de la Nottara.

Azi, in fata jurnalistilor, Diaconu a citit cateva fragmente din Decizia Curtii, in care se arata ca situatia invocata de ANI a fost creata de 'culpa unui tert pentru care petentul nu poate fi declarat responsabil'.

'Am sa retrag recursul pentru ca aceasta hotarare este exceptionala. Sunt si de buna-credinta si nici nu sunt responsabil cu situatia creata. Sunt de acord cu hotararea Curtii si cu asta basta', a mai spus Diaconu.

Mai mult, senatorul nu considera a fi un conflict de interese, asa cum a fost acuzat de ANI, faptul ca sotia sa, Diana Lupescu, a fost angajata de treatrul la care Mircea Diaconu fusese director.

'Diana Lupescu a fost promovata pe functia de regizor artistic al teatrului si i-a scazut salariu cu trei milioane de lei pe luna. S-a angajat pe acest salariu pierzand bani pentru ca Teatrul Nottara sa castige bani. Doar Diana Lupescu ma poate ataca pe conflict de interese', a precizat Diaconu.

In alta ordine de idei, premierul desemnat Victor Ponta a declarat, cu putin timp in urma, referitor la cazurile Victor Alistar si Mircea Diaconu, ca "orice ministru care are o problema juridica nu va ramane in guvern, dar nu unul care este atacat public". 'Daca vorbim de domnul Diaconu, eu unul chiar cred ca este un simbol de seriozitate", a mai spus Ponta.

×