x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Duşa: Decizia CCR în cazul Legii lustraţiei, un vot de blam pentru PDL

Mircea Duşa: Decizia CCR în cazul Legii lustraţiei, un vot de blam pentru PDL

28 Mar 2012   •   12:41

Decizia CCR privind neconstitutionalitatea Legii lustratiei este normala, asteptata si un vot de blam la adresa PDL, a declarat astazi, pentru Agerpres, liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa.

"Este normal. Aceasta decizie este un vot de blam la adresa specialistilor PDL pentru ca asa se intampla in cazul unui proiect de lege care s-a nascut intr-o noapte si care a fost facut pe picior", a afirmat Dusa.

El a spus ca regulamentul parlamentar a fost incalcat in cadrul dezbaterilor la Legea lustratiei si a precizat ca din Comisia juridica, in frunte cu presedintele acesteia, sunt desemnati neprofesionisti din partea Puterii.

"Si cand Opozitia nu mai este sa te traga de maneca, si esti si neprofesionist, se nasc legi proaste", a adaugat Dusa, care a precizat ca este bine ca aceasta instanta "se mai pronunta, din cand in cand, favorabil in privinta unor legi proaste si care afecteaza mii de romani".

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis miercuri ca este neconstitutionala Legea lustratiei, dupa ce a admis sesizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Decizia este definitiva si general obligatorie.

×