x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Duşa: Geoană s-a exclus singur din partid

Mircea Duşa: Geoană s-a exclus singur din partid

13 Noi 2011   •   10:03

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a declarat ca Dan Sova nu poate fi inlocuit din functia de presedinte al Comisie de Integritate a PSD, dar si ca neparticiparea lui Mircea Geoana la sedinta de duminica ar fi "o noua incalcare a disciplinei de partid".

"Cred ca Mircea Geoana s-a exclus singur din partid. Atunci cand nu respecti statutul, nu respecti disciplina de partid, cand nu participi la sedintele Biroului Permanent National, la sedintele grupului PSD de la Senat, cand ai o agenda paralela cu cea a partidului, nu cred ca mai poate fi vorba de un membru al partidului care respecta statutul si disciplina de partid. Ba mai mult, cand exista o hotarare a BPN, provoci o ampla dezbatere publica timp de o saptamana pe viata unei singure persoane si politica interna a partidului, cand noi trebuia sa vorbim despre inghettarea pensiilor si a salariilor, bugetul pe anul 2012 care taie dreptul de viata al romanilor", a declarat Mircea Dusa, citat de Agerpres.

De asemenea, liderul deputatilor social-democrati a aratat ca neparticiparea lui Geoana la sedinta Comisiei de Integritate de duminica ar reprezenta "o noua incalcare a disciplinei de partid".

"A nu merge astazi la sedinta Comisiei de Integritate mi se pare o noua incalcare a disciplinei de partid si, in consecinta, in Biroul Permanent al organizatiei Harghita l-am mandatat pe reprezentantul nostru in comisie pentru sanctionarea domnului Geoana", a precizat Dusa.

Totodata, Dusa a aratat ca Dan Sova nu poate fi recuzat, deoarece el a fost ales in aceasta functie de Congresul PSD. "Cel care nu respecta disciplina si organele de conducere ale partidului trebuie sa se supuna, iar presedintele Ponta este obligat prin statut sa duca la indeplinire hotararea Biroului Permanent National", a mai spus Dusa.

×