x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Geoană: Nu plec din PSD!

Mircea Geoană: Nu plec din PSD!

10 Dec 2010   •   17:05
Mircea Geoană: Nu plec din PSD!
Sursa foto: /Jurnalul National
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a precizat, astăzi, pe blogul personal, că nu pleacă din Partidul Social Democrat pentru a se înscrie în Partidul Conservator sau în vreo altă formaţiune politică.

"Pentru că în ultima vreme s-au spus prea multe minciuni despre mine, mult mai multe decât ar fi fost vreodată cazul, vreau să lămuresc odată pentru totdeauna, public, asumând ceea ce spun, marota plecării mele din PSD: Nu plec din PSD, nici pentru a mă înscrie în Partidul Conservator, nici pentru a mă înscrie într-o altă construcţie formată de PC şi PNL. Nu plec din partidul al cărui membru sunt vreme de aproape zece ani. Nu plec din partidul pe care l-am condus vreme de cinci ani şi pentru care am adus anul trecut 5,2 milioane de voturi. În calitate de preşedinte al PSD am purtat şase campanii electorale. Cum îşi poate imagina cineva zdravăn la cap că aş părăsi partidul?! Sunt şi voi rămâne un om de stânga. Am în PSD prea mulţi colegi, prieteni, oameni pe care îi admir şi pe care îi respect. Nu ascund că am dezamăgirile mele, dar acestea nu pot umbri obligaţia de a servi interesele celor care îşi pun speranţele în Stânga românească", a precizat fostul preşedinte al PSD, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, zvonuri similare au apărut şi în 2005, când preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a creat Clubul de la Bucureşti, sau în 2006, când liderul Consiliului Naţional al partidului, Adrian Năstase, "se zvonea că ar pleca la acelaşi PC".

"Ele au reapărut şi în cazul meu la lansarea Comitetului Naţional pentru Dezvoltare şi au fost amplificate de unele tensiuni reale sau imaginare din partid, întreţinute de cei care lucrează împotriva intereselor PSD. Nu plec din PSD. Dimpotrivă, îmi doresc mai mult ca niciodată să vad cum PSD redevine principalul partid de pe scena politică românească, îmi doresc mai mult ca niciodată să câştigăm fără drept de apel alegerile, pentru că România nu mai poate rezista mult sub asaltul portocaliu. Îmi doresc mai mult ca niciodată ca PSD să fie un partid puternic, o alternativă adevărată, să fie partidul care să aducă răspunsurile ideologice şi soluţiile care sunt aşteptate de la noi. Mai mult, aşa cum am mai declarat, voi contribui cu toată forţa şi influenţa mea la construcţia unei Opoziţii unite care să pună capăt monstruosului regim Băsescu - Boc, pentru că românii merită o şansă la o viaţă decentă. Şi nu îmi doresc toate astea pentru Mircea Geoană. Îmi doresc asta pentru zecile de milioane de români care ne-au votat de-a lungul anilor", conchide preşedintele Senatului, în postarea sa.

×