x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircia Muntean, primarul Devei, exclus din PNL

Mircia Muntean, primarul Devei, exclus din PNL

de Monalise Hihn    |    03 Mai 2011   •   13:01
Mircia Muntean, primarul Devei, exclus din PNL

Consiliul Naţional Executiv al PNL a decis, la propunerea lui Crin Antonescu, excluderea din partid a primarului municipiului Deva, Mircia Muntean. Decizia a fost luată cu de voturi.

În urmă cu câteva săptămâni, vicepreşedintele PNL, senatorul de Hunedoara, Dan Radu Ruşanu, a cerut ca Mircia Muntean să fie suspendat din PNL timp de şase luni, însă Antonescu a solicitat excluderea primarului Devei din PNL, decizie care a fost susţinută de către Biroul Politic Central al acestei formaţiuni politice.

Mircia Muntean a făcut o serie de declaraţii injurioase la adresa colegilor săi de partid, numindu-l în emisiunea "Ora exactă" de la Antena 1 Deva pe Crin Antonescu "căţelul lui Dan Radu Ruşanu". De asemenea, despre secretarul general al PNL, Radu Stroe, Muntean a declarat că a distrus organizaţia partidului din judeţul Maramureş şi că "l-a arestat pe Cristian Anghel".
Despre deputata Mariana Câmpeanu, primarul Devei a spus că "a făcut un site în care mă denigra", în timp ce pe actualul preşedinte al PNL Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, l-a numit "micul Gadaffi". 
Nu au scăpat nici colegii săi de partid din organizaţia judeţeană, dar nici ziariştii, unuia dintre ei, realizatorul emisiunii "Ora exactă", de la Antena 1 Deva, Alin Bena, spunându-i că "eşti plătit de Dan Radu Ruşanu". Surse neoficiale vorbesc că Muntean a intrat în conflict cu colegii săi liberali, după ce a avut o serie de întâlniri cu fruntaşi ai PDL, cărora le-a promis încă din octombrie 2009 că va diviza Organizaţia Judeţeană a PNL, una dintre cele mai puternice din ţară.
Acesta a fost, se pare, motivul pentru care în februarie 2010, Muntean a pierdut în faţa preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, postul de preşedinte al filialei. Apoi, el a candidat pentru şefia filialei Deva a PNL, post pe care l-a pierdut în vara anului trecut în faţa lui Florin Oancea, fost viceprimar al Devei, pe care tot Muntean l-a schimbat din funcţia administrativă, cu ajutorul voturilor consilierilor locali ai PDL.

Mircia Muntean nu a fost prezent la şedinţa Consiliului Naţional Executiv. El a declarat pentru presa locală că nu a mers la şedinţă pentru că a fost nevoit să se deplaseze la Bruxelles, trimis de PNL: "Am bilet de avion. Merg la Bruxelles, doar partidul m-a trimis!". În acelaşi timp, Muntean refuză să pună în aplicare decizia prin care patru consilieri locali din Deva au fost excluşi din PNL şi trebuie înlocuiţi cu supleanţi, lucru care a dus la blocarea activităţii CL Deva.

×