x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mitrea: Geoană are şanse să mai fie preşedinte al PSD "doar dacă face şmecherii" la Congres

Mitrea: Geoană are şanse să mai fie preşedinte al PSD "doar dacă face şmecherii" la Congres

04 Feb 2010   •   00:00

Senatorul Miron Mitrea a declarat că Mircea Geoană are şanse să fie reales preşedinte al PSD "doar dacă face şmecherii" la Congres, apreciind totodată că mai multe candidaturi vor fragmenta votul delegaţilor, însă decisiv va fi turul II al alegerilor pentru şefia PSD.



Întrebat cum evaluează şansele lui Mircea Geoană de a fi reales în funcţia de preşedinte al PSD, Mitrea a răspuns că această variantă ar fi posibilă doar dacă actualul lider social-democrat "face şmecherii la Congres".

El a opinat că, altfel, Geoană nu ar avea şanse să se menţină în această poziţie şi că ar obţine, "pe bune", 20-30 la sută din voturi la Congres.

Solicitat să precizeze dacă nu consideră că cele trei candidaturi - a sa, a lui Cristian Diaconescu şi a lui Adrian Năstase - vor fragmenta voturile, dându-i mai multe şanse lui Mircea Geoană de a câştiga competiţia, Miron Mitrea a admis că există această posibilitate.

"Este posibil, de aceea le-am propus colegilor să găsim o altă soluţie, mai demult chiar şi Năstase a refuzat, a zis că el vrea să candideze... Asta-i viaţa, până la urmă există două tururi şi turul II va decide", a declarat Mitrea, citat de Mediafax.

Mitrea a subliniat că în turul al doilea va vota "bineînţeles" cu cel care se va confrunta cu Mircea Geoană, dacă acesta va ajunge în turul II.

El a mai spus că a discutat cu Cristian Diaconescu şi că vor încerca să găsească o soluţie de a fi împreună la conducerea partidului. Mitrea a menţionat că este devreme să se spună că el şi Diaconescu au refăcut tandemul şi că deocamdată fiecare dintre ei este candidat.

Mitrea a admis totodată că Adrian Năstase va da probabil o lovitură de imagine anunţându-şi candidatura la şefia partidului în cadrul Consiliului Naţional, for pe care îl prezidează.

Potrivit Statutului PSD, preşedintele partidului este ales prin vot secret de către Congres pentru un mandat de patru ani. Dacă după primul tur nici unul dintre candidaţi nu a întrunit majoritatea voturilor delegaţilor la Congres, se organizează turul doi între primii doi clasaţi. Va fi declarat preşedinte al PSD candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic