x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Moldovan: Năstase a greşit total în relaţia cu presa; PD-L nu trebuie să arate că se poate mai mult

Moldovan: Năstase a greşit total în relaţia cu presa; PD-L nu trebuie să arate că se poate mai mult

09 Apr 2010   •   00:00

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, afirmă că Adrian Năstase a "greşit total" în relaţia cu presa când era lider al partidului şi premier, dar asta nu scuză "decizia măreaţă" a PD-L de a interzice miniştrilor şi parlamentarilor săi să mai participe la dezbateri la Realitatea TV şi Intact.
Deputatul Emil Radu Moldovan a comentat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa, decizia Biroului Permanent al PD-L ca nici un reprezentant al formaţiunii să nu mai fie prezent la dezbateri la trustul Intact şi la Grupul Realitatea-Caţavencu şi a catalogat hotărârea drept "o decizie măreaţă", transmite corespondentul Mediafax.
"Este inadmisibil ca reprezentanţii Guvernului, cei ai Parlamentului, cu toţii plătiţi din bani publici, să nu fie prezenţi pentru o informare cât mai bună a segmentelor de electorat care reprezintă telespectatorii fiecărui trust de presă. Nici unul nu vom plânge, de exemplu, după Hoară (Marcel Hoară, PD-L ­ n.r.), eu unul sigur nu plâng după el că nu mai merge la televizor, dar cred că miniştrii şi parlamentarii trebuie să fie prezenţi pe toate posturile de televiziune pentru o informare cât mai bună a cetăţenilor. Mă delimitez şi sunt total împotriva unor astfel de practici totalitariste ale PD-L, pe care acest partid nu mai are nici o jenă să le exprime public, fiind decizii luate în structurile de conducere ale PD-L", a declarat Moldovan.
La remarca unui jurnalist care a spus că nici fostul premier Adrian Năstase nu a avut o relaţie prea bună cu presa, Emil Radu Moldovan a declarat că acesta, în calitate de preşedinte al PSD, nu a luat vreo decizie prin care să interzică reprezentanţilor partidului să fie prezenţi la vreo instituţie media.
"Guvernul Năstase a făcut o foarte mare gafă. Domnul Năstase, care era foarte prins, şi poate că era de înţeles, de situaţia delicată în care era România discutând cu UE şi cu NATO, discuta doar cu patronatul presei şi cei care făceau munca de jos nu erau trataţi aşa cum trebuia de dânsul. După ce făcea şedinţa la PSD cu toţi membrii Guvernului şi care ţinea de la 8:00 dimineaţa la 20:00, ieşea prin spate, iar săracii jurnalişti stăteau în ploaie şi aşteptau degeaba. Nu aveau ce scrie şi se duceau în redacţii şi scriau înjurături la adresa celor care asta furnizau", a spus Emil Radu Moldovan.
El a menţionat că a aflat toate acestea în 2006 de la jurnalista Corina Drăgotescu, pe care a întrebat-o de ce PSD nu este simpatizat de presă.

×
Subiecte în articol: politic