x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mona Pivniceru s-a întâlnit cu delegaţia Comisiei Europene, în cadrul misiunii de evaluare MCV

Mona Pivniceru s-a întâlnit cu delegaţia Comisiei Europene, în cadrul misiunii de evaluare MCV

07 Noi 2012   •   19:41
Mona Pivniceru s-a întâlnit cu delegaţia Comisiei Europene, în cadrul misiunii de evaluare MCV
Sursa foto: Intact Images

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, speră că măsurile pe care le-a promovat în ultimele luni vor fi apreciate în mod pozitiv în raportul CE ce va fi dat publicităţii în perioada următoare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei, Pivniceru a primit miercuri vizita unei delegaţii a Comisiei Europene, în cadrul misiunii de evaluare pe care această instituţie o efectuează în România în perioada 7-9 noiembrie.

În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte referitoare la procedura de numire la vârful Parchetului General şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pregătirea punerii în aplicare a noilor coduri, măsurile legislative recent adoptate în vederea degrevării instanţelor judecătoreşti, independenţa sistemului judiciar, cadrul normativ cu privire la incompatibilităţi şi interdicţii.

Pe parcursul misiunii, experţii CE vor fi informaţi cu privire la progresele înregistrate de România în procesul de reformă a sistemului judiciar şi de luptă împotriva corupţiei, pe baza condiţionalităţilor specifice Mecanismului de Cooperare şi Verificare. De asemenea, în pregătirea misiunii de evaluare, autorităţile române au transmis Comisiei Europene, la sfârşitul lunii octombrie, elementele de progres înregistrate în perioada de referinţă iulie - octombrie, precum şi răspunsuri punctuale la chestionarul CE vizând reforma sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei.

În cadrul misiunii, experţii europeni vor avea întrevederi cu reprezentanţii la nivel înalt ai Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Ministerului Public, Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Curţii Constituţionale, Agenţiei Naţionale Anticorupţie, Consiliului Naţional de Integritate, Parlamentului.

×