x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Monica Anisie îl ceartă pe Ludovic Orban: Îi datorăm lui Klaus Iohannis ce suntem azi

Monica Anisie îl ceartă pe Ludovic Orban: Îi datorăm lui Klaus Iohannis ce suntem azi

11 Sep 2021   •   19:23
Monica Anisie îl ceartă pe Ludovic Orban: Îi datorăm lui Klaus Iohannis ce suntem azi

Fostul ministru al Educației, Monica Anisie, îl ceartă pe liderul PNL, Ludovic Orban, care a spus că PNL nu ii datorează nimic președintelui Klaus Iohannis. Anisie spune că liberalii îi datorează lui Iohannis ceea ce sunt azi, iar criza politică a fost cauzată de modul cum a negociat Orban cu USR.

Anisie cataloghează atacul lui Orban, în care spune că PNL nu îi datorează nimic președintelui Klaus Iohannis ca fiind „dezolant”.

„Poate ați uitat, domnule Orban, cine v-a sprijinit pentru a ajunge premier, poate ați uitat rezultatul alegerilor din decembrie 2020, atunci când, în calitate de președinte PNL, asigurați (cam cum o faceți și astăzi) pe toată lumea de marele succes ce va să ne lovească?! Numai că garantul unității, garantul triumfului, garantul democrației din PNL, toate acestea nu au fost și garantul demisiei dumneavoastră de onoare... Și în acel moment, președintele căruia azi Ludovic Orban consideră că el și partidul nu-i datorează nimic, l-a sprijinit total, respectându-l și oferindu-i o nouă șansă prin mandatarea negocierii Guvernului de coaliție”, a spus Monica Anisie, care îl susține, la alegerile interne din PNL pe contracandidatul lui Ludovic Orban, respectiv pe Florin Cîțu.

Anisie spune că în criza acestor zile, președintele PNL are un rol major și acuză că ruperea coaliției imputată premierului Cîțu este, de fapt, „rezultatul negocierii dezastruoase a lui Orban”.

„Un premier în funcție nu ar putea permite niciodată oricărui ministru ca activitatea Guvernului să fie sabotată din considerente politice. În urma negocierilor prin care Ludovic Orban și-a asigurat fotoliul de președinte al Camerei Deputaților, partenerul nostru de Coaliție a fost cadorisit nesperat cu portofolii și domenii importante. Mai departe, în cele opt luni de guvernare, anumiți miniștri USR s-au manifestat ca și cum ei ar fi fost câștigătorii alegerilor și conducătorii de drept ai Guvernului”, mai spune Anisie.

Aceasta mai spune că acțiunile prim-ministrului Cîțu nu au vizat decât îndeplinirea corectă a sarcinilor asumate de fiecare membru al Coaliției, apărarea demnității Partidului Național Liberal și îndeplinirea programului de guvernare agreat.

„Un președinte de partid are datoria de a interveni atunci când lucrurile scapă de sub control sau atunci când partenerii de coaliție își depășesc atât atribuțiile, cât și raportul relațiilor de putere stabilit de rezultatul alegerilor. Și are puterea să facă asta chiar și în detrimentul unei lezări a propriei imagini. (…) Când spuneți că „PNL nu datorează nimic președintelui Iohannis, ci DIMPOTRIVĂ...” la ce vă referiți, domnule Orban? Atunci când președintele românilor ne reprezintă cu mândrie oriunde în lume, v-o fi dator dumneavoastră? Când în unele momente, actualul președinte PNL în deliru-i se confundă cu marele Brătianu, încercând să ne sugereze unele asemănări de destin, n-ar trebui să uite că cel din urmă nu și-a sacrificat niciodată partidul pentru sine. Și nu ar trebui să uite că noi, liberalii, câștigăm prin noi înșine, nu prin orice mijloace și fără scrupule! Noi toți îi datorăm lui Klaus Iohannis cine suntem azi, domnule Orban, niciodată invers!!!”, mai scrie Anisie.

Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Dâmbovița, că PNL nu are nicio datorie față de președintele Klaus Iohannis. Liderul PNL a mai spus că cei din echipa lui Florin Cîțu au pierdut în el un prieten, pe care l-ar fi putut avea tot restul vieții, „dacă aveau un pic de obraz”.

„Eu cred că PNL nu are nicio datorie față de președintele Iohannis. Dimpotrivă! Eu am convingerea că președintele PNL trebuie să fie ales de membrii PNL, cu mintea lor, cu gândirea lor și cu sufletul lor. Eu cred că președintele PNL trebuie să fie îndatorat și legitimitatea lui să se bazeze doar pe votul dumneavoastră, marea oaste a PNL. Și vă asigur, în același timp, că după ce voi câștiga, va fi același parteneriat de succes cu președintele României, așa cum a fost în cei toți patru ani de zile cât am fost președintele PNL și am câștigat aproape toate bătăliile pe care le-am dus”, a spus Orban, la Dâmbovița.

Mediafax

×