x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Monica Iacob-Ridzi s-a prezentat la DNA

Monica Iacob-Ridzi s-a prezentat la DNA

14 Aug 2009   •   00:00

Monica Iacob-Ridzi, fost ministru al Tineretului şi Sportului, s-a prezentat astăzi, la ora 11.00, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), care o anchetează pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, instigare la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic.



Potrivit unor surse judiciare, Monica Iacob-Ridzi ar fi chemată să i se aducă la cunoştinţă, oficial, învinuirile din dosarul "Ziua Tineretului".

Din probele administrate în dosarul 147/P/2009 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, rezultă date şi indicii temeinice cuprivire la săvârşirea, în anul 2009, de către Monica Maria Iacob Ridzi, deputat în Parlamentul României şi fost ministru al Tineretului şi Sportului a infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial prevăzut de articolul 13 din Legea 78/2000 cu referire la art. 248 C.p. cu aplicarea art. 41 alin 2 Cp; fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie prevăzute de art. 289 Cp raportat la art. 17 alin. 1 lit.c din Legea 78/2000, cu aplicarea art. 41 alin 2 Cp; instigare la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate prevăzute de art. 25 Cp rap. art. 42 alin. 1 şi 3 din Legea 161/2003 şi instigare la infraţciunea de stergere de date informatice fără drept prevăzute de art. 25 Cp raportat la art.44 alin. 1 din Legea 161/2003, totul cu aplicarea art. 33 lit. a Cp.

Procurorii anticorupţie au pornit ancheta după ce sesizarea PNL a fost remisă Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) de către Parchetul instanţei supreme, în urma audierii unor persoane anchetatorii intrând în posesia unor e-mailuri. De altfel, corespondenţa între Ridzi, Vârsta şi alte persoane implicate în perfectarea contractelor s-a purtat prin e-mail, iar una dintre probe este aceea în care Ridzi - interceptată ambiental - dă dispoziţie să fie şterse mesajele, în acest sens fiind chemat şeful serviciului IT al ministerului.

La dosar se află mai multe interceptări ambientale realizate de către anchetatori cu ajutorul unor persoane care s-au aflat în apropierea lui Ridzi şi Vârsta după declanşarea verificărilor, susţin surse judiciare.

×
Subiecte în articol: politic