x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Monica Macovei, ameninţată de europarlamentarii USL cu suspendarea din Parlamentul European

Monica Macovei, ameninţată de europarlamentarii USL cu suspendarea din Parlamentul European

09 Iul 2012   •   09:51
Monica Macovei, ameninţată de europarlamentarii USL cu suspendarea din Parlamentul European

Europarlamentarii PSD si PNL ii vor inainta o scrisoare presedintelui Parlamentului European, Martin Schultz, in care sesizeaza faptul ca Monica Macovei a "dezinformat" liderii europeni, solicitandu-i sanctionarea acesteia cu pierderea mandatului.

Anuntul a fost facut, astazi, intr-o conferinta de presa, de liderul europarlamentarilor PSD, Catalin Ivan. Acesta a precizat ca europarlamentarii USL vor cere si Parlamentului national infiintarea unei comisii de ancheta referitoare la actiunile Monicai Macovei de punere in "pericol" a intereselor nationale ale Romaniei.

Ivan a mai spus ca se intentioneaza si depunerea unei plangeri penale impotriva lui Macovei.

"Vom cere comisie de ancheta. Presedintele Parlamentului European va propune, daca va considera ca este necesara, sanctionarea Monicai Macovei. E atributul presedintelui Parlamentului European - el propune Consiliului presedintilor - liderilor grupurilor - o anumita sanctiune, care poate merge pana la pierderea mandatului. Poate sa-i dea avertizare, poate sa-si piarda anumite atributii, dar noi cerem sanctiunea maxima - pierderea mandatului pentru grave prejudicii aduse imaginii Parlamentului European", a spus Ivan, potrivit Mediafax.

El a acuzat-o pe Monica Macovei de faptul ca a pus intr-o situatie dificila Parlamentul European, dezinformand liderii europeni. In plus, potrivit europarlamentarului, Romania are, in Europa, o problema reala, dar nu creata de actiunile USL, ci de actiunile PDL, care, in special prin Monica Macovei, ar fi furnizat informatii false despre situatia din tara.

"Exista o ingrijorare mare (in Europa, n.r.) pentru ca a fost lansat un val de minciuni din partea PDL prin sistemul orchestrat de Monica Macovei. Au fost plasate articole in ziare din Europa de catre apropiati ai Monicai Macovei, care apareau azi pe site-ul ziarului, iar in secunda urmatoare Macovei trimitea link-uri tuturor membrilor Parlamentului European", a declarat Ivan.

El a spus ca Macovei a reusit inducerea ingrijorarii in cancelariile europene spunand ca in Romania are loc o lovitura de stat, ca judecatorii si procurorii sunt amenintati si ca ea este singura din Romania care s-a luptat pentru independenta Justitiei in 2005-2006.

"Cand un oficial al statului roman trimite astfel de scrisori, spune ca trebuie invocat art. 7 si ca Romania trebuie sa piarda dreptul de vot in Consiliu si fondurile trebuie suspendate - e un atac fara precedent la adresa Romaniei", a mentionat Ivan.

Europarlamentarul PSD a adaugat ca nu exista ca precedent faptul ca un europarlamentar sa atace atat de dur statul pe care il reprezinta si ca vreun oficial sa invoce art. 7 impotriva statului pe care il reprezinta.

×