x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Monica Macovei este îngrijorată: Îmi este teamă că Guvernul Ponta duce România spre dictatură

Monica Macovei este îngrijorată: Îmi este teamă că Guvernul Ponta duce România spre dictatură

20 Mai 2012   •   12:31
Monica Macovei este îngrijorată: Îmi este teamă că Guvernul Ponta duce România spre dictatură

Vicepresedintele PDL Monica Macovei a declarat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca ii este "teama" ca membrii Guvernului Ponta duc Romania "spre dictatura".

"Ne ducem in trecut, in perioada de dinaintea integrarii si in perioada in care soarta dosarelor era stabilita in sedintele de partid ale PSD si nu la Parchet. Aceasta restauratie se face prin instrumentul Corlatean, ministrul Justitiei", a afirmat Macovei.

Vicepresedintele PDL l-a aratat cu degetul si pe Mircea Diaconu, despre care a spus ca este un "actor bun", pe care multa lume il indrageste, dar ca toata lumea trebuie sa respecte regulile si nu trebuie sa se faca exceptii de la aceasta regula.

Despre Florin Georgescu, ministrul Finantelor, Macovei a spus ca "trecutul acestuia nu-l recomanda cu mare incredere pentru aceasta functie", aratand ca, in perioada in care Florin Georgescu a mai fost ministru de Finante, finantele publice din guvernul Vacaroiu au fost conduse dezastruos, au existat jocuri piramidale Caritas si FNI, precum si "tunurile bancare" Dacia Felix si Bancorex.

Monica Macovei l-a criticat si pe Lucian Isar, ministru-delegat pentru Mediul de Afaceri, pentru ca a fost "expulzat" din lumea bancara deoarece in septembrie 2008 a lansat un atac speculativ impotriva leului.

Despre Rovana Plumb, ministrul Mediului, Monica Macovei a spus ca aceasta a uitat sa-si treaca in declaratia de avere din 2004 un automobil de circa 50 de mii de euro si actiuni detinute la mai multe firme.

Si ministrul Apararii a fost luat in vizor de Macovei, pentru "profiturile" obtinute de pe urma MApN, iar despre Andrei Marga Macovei afirma ca "nu are nicio specializare pe externe" si pentru ca si-a aratat aprecierea fata de Vladimir Putin.

"Este foarte importanta increderea si in astfel de pozitii in politica nu exista prezumtie de nevinovatie, oamenii trebuie sa fie curati, pentru ca altfel nu poate exista incredere in ei", a spus Macovei, potrivit Mediafax.

Vicepresedintele PDL a subliniat ca poate nu toti ministrii guvernului Ungureanu au fost "buni", dar "categoric nu erau toti atat de rai ca acest guvern".

"Asta e declaratia presedintelui, dar poate ca nu erau toti buni, dar categoric nu erau toti atat de rai ca acest guvern. Nu am auzit asemenea acuze la fiecare din ministrii cabinetului Mihai Razvan Ungureanu", a spus Macovei, referindu-se la declaratia presedintelui Basescu, conform careia nu ii "place situatia politica actuala", dar "nici ministrii fostului guvern nu au fost mult mai buni".

×