x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Morar – "Soluţia" pentru şefia DNA

Morar – "Soluţia" pentru şefia DNA

10 Sep 2008   •   00:00

Preşedintele s-a pronunţat aseară pentru menţinerea lui Daniel Morar la conducerea DNA, arătînd că încă mai aşteaptă un răspuns de la ministrul Predoiu la întrebarea pe care i-a adresat-o săptămîna trecută: are ca prioritate interesul naţional sau alte interese?



Preşedintele s-a pronunţat aseară pentru menţinerea lui Daniel Morar la conducerea DNA, arătînd că încă mai aşteaptă un răspuns de la ministrul Predoiu la întrebarea pe care i-a adresat-o săptămîna trecută: are ca prioritate interesul naţional sau alte interese? Traian Băsescu a indicat şi răspunsul: "Soluţia în interesul naţional este menţinerea actualei conduceri a DNA, care a fost credibilizată prin Raportul Comisiei Europene. (...) Opţiunea mea este menţinerea actualei conduceri, pentru că o nouă echipă ar avea nevoie de timp pentru ca Bruxelles-ul să înţeleagă că nu este aservită politic". Argumentul dat de şeful statului ţine de "raportul CE pozitiv despre DNA", care "a avut curajul să înceapă dosare de mare corupţie". "Deşi se spune că n-a făcut nimic, avem trei miniştri în instanţă – un fost ministru, Mureşan, şi doi miniştri în funcţie, Copos, Remeş – iar 14 parlamentari au dosare în instanţă. (...) Este o activitate fără precedent", a apreciat preşedintele. El a mai spus că e "o mare minciună" că DNA este "un instrument al preşedintelui".

CRITICI. Cît despre numirea procurorilor-şefi, Traian Băsescu a anunţat că, dacă va considera necesar, se va adresa Curţii Constituţionale, "nu doamnei Bărbulescu (n.r. – preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii), că dînsa nu e competentă să judece conflictele constituţionale". "Am spus «doamnei Bărbulescu», pentru că începuse să-şi dea cu părerea", a precizat el, criticînd şi Parlamentul "harnic să schimbe legea, deşi Comisia Europeană cere stabilitate instituţională şi menţinerea modului de numire a procurilor-şefi".

×
Subiecte în articol: politic