x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Moţiunea de cenzură este gata

Moţiunea de cenzură este gata

de Adriana Duţulescu    |    07 Mar 2011   •   21:01
Moţiunea de cenzură este gata

Partidele din Opoziţie au finalizat textul moţiunii de cenzură, care poartă titlul  "Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate". Moţiunea va fi depusă marţI în Parlament, după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea .

"Prezenta moţiune de cenzură se doreşte a fi o formă de sancţionare care vizează atât modificările aduse legii Codului Muncii pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea în urmă cu câteva zile, cât şi la adresa acestei proceduri şi a reprezentanţilor actualei puteri, în frunte cu domnul Boc, care abuzează în continuare de angajarea răspunderii pentru a-şi impune punctul de vedere, pentru a impune legi nedemocratice şi contrare intereselor cetăţenilor români", se affirmă în textul moţiunii.

"Stimaţi colegi PDL, ştim cu toţii că vă doriţi să scăpaţi de Emil Boc de la conducerea acestei ţări. Ştim că aţi conştientizat, chiar dacă mai târziu, faptul că oricâte privilegii, funcţii sau demnităţi v-ar oferi, prezenta lui în fruntea Guvernului nu poate şterge ruşinea aruncată asupra partidului dumneavoastră de către proasta şi neperformanta sa guvernare. Aveţi acum ocazia să îl înlăturaţi pe Emil Boc din fruntea Executivului", arată documentul.

Premierul Emil Boc este numit în text "bietul domn Boc": "Este vorba despre credibilitatea celui care, în numele Guvernului, are tupeul de a solicita Parlamentului angajarea răspunderii după ce, nu mai departe de acum 2 săptămâni, acest om – bietul domn Boc – a fost făcut arşice de către preşedintele Băsescu şi de către propriul partid. Este vorba despre omul care a fost pus la zid în şedinţele PDL în cadrul unei mascarade politice desfăşurată sub sloganul «Boc trebuie înlocuit»", se arată în moţiunea de cenzură.

Totodată, semnatarii afirmă că angajarea răspunderii "cerşită" de premierul Boc este doar "parte a jocului de putere din sânul PDL", menit să-l păstreze şi în funcţia de preşedinte PDL.

"Guvernul Boc foloseşte o lege extrem de importantă pentru a rezolva conflictele din interiorul PDL şi din sânul coaliţiei, pentru a asigura liniştea unei guvernări imorale, creând în schimb agitaţie şi nesiguranţă pentru români şi, totodată, un nou conflict între segmentele societăţii româneşti", se precizează în moţiune.

×