x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Moțiunea USR împotriva lui Bode, respinsă

Moțiunea USR împotriva lui Bode, respinsă

19 Oct 2022   •   12:21
Moțiunea USR împotriva lui Bode, respinsă
Sursa foto: Lucian Alecu

Moțiunea simplă inițiată de USR împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode, a fost respinsă miercuri cu 88 de voturi favorabile și 162 împotrivă.

Favorabil a votat și liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, scrie  Mediafax

Moțiunea simplă a USR și Forța Dreptei este „un text ilogic și plin de minc, lipsit de coerență, cu teme amestecate, un ghiveci, un fel de șaorma cu de toate”, spunea ministrul de Interne, Lucian Bode.

„Respect dreptul Parlamentului de a folosi pârghiile de control asupra guv. În cei 14 ani am scris și am semnat zeci de moțiuni simple, dar niciodată nu am văzut un text ilogic și plin de minc, lipsit de coerență, cu teme amestecate și aruncate fără noimă precum cel pe care îl dezbatem. De la transporturi, la poliție, de la Facebook la așa zisa secretizare a tezei de doctorat. Un ghiveci, un fel de șaorma cu de toate, un text din care nici voi, semnatarii, nu cred că ați înțeles mai nimic. Ceea ce vă mână în acest demers lamentabil este disperarea. Disperarera a două formațiuni politice, din care una tocmai și-a pierdut reperul și o oaste de strânsură formată din zece plăieși. (...) Adevărul e că irelevanța vă ustură, dar adevărul nu”, afirma Lucian Bode.

Sunteți o vulnerabilitate de securitate pentru România, i-a spus liderul USR, Cătălin Drulă, lui Lucian Bode, în timpul dezbaterii.

Moțiunea împotriva ministrului de Interne este „o acțiune de PR a unui partid mic și gălăgios, aflat în cădere liberă în sondaje”, menționa deputatul Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.

×
Subiecte în articol: Lucian Bode moţiune respinsa usr