Consiliul Naţional al PSD va fi în continuare condus de Adrian Năstase, care a fost reconfirmat preşedinte prin votul a 407 delegaţi.
Adrian Năstase a obţinut din nou funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, după o şedinţă maraton, care nu a fost lipsită de emoţii. Contracandidatul său, vicepreşedintele Gheorghe Nechita, a avut susţinerea unor lideri importantţi ai PSD, ca Marian vanghelie, Mariuan Oprişan sau Ilie Sarbu, şi, neoficial, chiar şi pe a preşedintelui Victor Ponta, despre care se vorbea în partid că nu ar dori să mai fie perceput ca elevul lui Adrian Năstase. De altfel, Nechita a avut grijă în discursul său să amintească de această relaţie între Năstase şi Ponta, spunand că Victor Ponta nu are nevoie de "tutori", ci de "parteneri". "Congresul din 20 februarie a dat un semnal clar de schimbare prin alegerea lui Ponta. Această schimbare trebuie să ducă partidul pe drumul cel bun, să-l pregătească pentru următoarele runde de alegeri. Congresul că arătat că partidul doreşte o nouă echipă de conducere, cu altă imagine, o echipă pragmatică, validată în bătăliile electorale din teritoriu, unită în jurul unui lider tânăr şi ambiţios, care are nevoie de parteneri, şi nu de tutori", a spus candidatul la şefia Consiliului Naţional. Şi fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a ţinut să facă lobby anti-Năsase, spunand de la microfonul Consiliului că nu e bine "să pui vin nou în burduf vechi": "Eu nu am să fac recomandări de vot la Consiliul Naţional, nu mi-am permis niciodată să facă asta într-un for de partid. Am o opinie personală, aşa cum spune şi Biblia, să nu pui un petic nou la haină veche sau să nu pui vinul nou în burduf vechi, dar astea sunt chestiuni de natură personală".
Însă şi Adrian Năstase a avut aliaţi puternici, Ion Iliescu depunand multă energie încă de dimineaţă pentru a-l boicota pe Gheorghe Nechita şi a-l ajuta pe Năstase. Iliescu l-a atacat toată ziua pe Nechita, pe motiv că acesta este deja vicepreşedinte al partidului şi primar de mare oraş pe deasupra. Iliescu a spus că promisiunea lui Gheorghe Nichita de a-şi da demisia din funcţia de vicepreşedinte dacă va câştiga şefia CN, pentru a nu face cumul de funcţii, este o dovadă de "lipsă de discernământ". "Abia a fost ales vicepreşedinte la Congres şi vrea să-şi dea demisia dacă va fi ales preşedintele CN. Nu poate să-şi dea demisia, doar congresul poate să înlocuiască astfel de structuri. Îmi pare rău pentru lipsa de discernământ în această opţiune. Altfel, am toată simpatia pentru Nichita şi pentru ieşeanul Nichita", a spus Iliescu, recunoscând că de obicei are "slăbiciuni" faţă de ieşeni şi de Iaşi.Iliescu s-a arătat supărat şi pe partid, pentru că în timpul şedinţei Consiliului Naţional, participantţii, plictisiţi, au ieşt pe holuri. "Avem o boală pentru funcţii, o boală pentru structuri stufoase. De pildă şi acest Consiliu: la ce ne trebuie un asemenea organism stufos? Unde erau membrii Consiliului când Ion Chelaru vorbea despre modificările la Constituţie? Pe culoare. Păi, de aia ne adunăm în Consiliu? De aia vrem să facem parte din Consiliu?", a afirmat el. "Noi nu suntem un partid pentru plimbări. Dacă vor unii neapărat să vină la Bucureşti, să facă organizaţiile judeţene excursii la Bucureşti", a spus Iliescu.