x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năstase: Băsescu, un briliant politic, descoperă realitatea din România ca şi când ar fi fost în exil

Năstase: Băsescu, un briliant politic, descoperă realitatea din România ca şi când ar fi fost în exil

07 Mai 2010   •   00:00

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, azi, că preşedintele Traian Băsescu dă, în acest moment, impresia că este un "galactic" sau un "briliant politic" care descoperă realitatea din România ca şi când ar fi trăit în exil, deşi, timp de şase ani, el a construit această realitate.

"Acum avem impresia că vine cineva, un galactic, ca să mă exprim fotbalistic, un briliant politic şi ne explică, ca şi când ar fi trăit în exil, ca doamna care a trăit în Canada şi a ajuns preşedinte într-una dintre ţările baltice, şi descoperă o realitate şocantă. Realitatea asta a fost construită timp de şase ani de zile chiar de către personajul respectiv, care acum este surprins de ceea ce îi arată FMI, de fotografia pe care i-o arată FMI", a spus Năstase.

El a arătat că relaţia cu FMI a fost întreruptă în 2005 tot de Traian Băsescu, iar acum FMI a devenit noua zeitate la care se închină guvernarea din România.

"FMI, care în 2005 era dat pe uşă afară de acelaşi personaj, acum devine un fel de zeu al economiei româneşti. FMI este noua zeitate la care se închină guvernarea din România", a spus Năstase.

El a precizat că social-democraţii vor trebui să aibă, luni, la şedinţa săptămânală a BPN, o reacţie foarte dură faţă de anunţul făcut de Traian Băsescu, având în vedere că alegătorii de stânga vor fi cei mai afectaţi de măsurile de reducere a pensiilor şi salariilor.

"Lucrurile sunt, într-adevăr, extraordinar de complicate şi sunt absolut convins că luni va trebui să avem o reacţie, o declaraţie foarte dură. Fiecare dintre noi trebuie să se gândească la lucrurile astea. Trebuie să arătăm că, de fapt, consecinţele vor fi foarte dure pentru foarte multe categorii sociale şi foarte mulţi dintre alegătorii stângii, dintre cei cu venituri mai mici", a spus Năstase, la o dezbatere organizată de ISD.

×
Subiecte în articol: politic