x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năstase: Demersul Guvernului privind Constituţia arată dispreţul profund faţă de instituţii

Năstase: Demersul Guvernului privind Constituţia arată dispreţul profund faţă de instituţii

21 Apr 2010   •   00:00

Adrian Năstase a declarat că aprobarea de către Guvern a proiectului de lege privind revizuirea Constituţiei reprezintă "un act jignitor" şi arată "dispreţul profund" al Executivului faţă de instituţiile statului de drept.

"Este un act jignitor, o procedură absolut inadmisibilă. Iată că, după ce Traian Băsescu a umilit Guvernul aducându-l la Palatul Cotroceni la lecţia de dirigenţie, probabil că, în urma înţelegerii de la Cotroceni, a fost iniţiată această procedură, care îi pune şi pe colegii parlamentari de la PDL într-o lumină extrem de delicată şi jignitoare, pentru că au participat la o procedură de confruntare, la negocieri şi la pregătirea procesului de revizuire a Constituţiei", a declarat Adrian Năstase.

"Toate aceste lucruri, în opinia mea, sunt formule de tip populist, demagogic. În condiţiile în care situaţia economică, socială sunt atât de grave, aceste perdele de asmuţire a opinie publice spre teme de acest gen reprezintă formule care nu mai impresionează absolut pe nimeni", a adăugat Năstase.

În opinia sa, revizuirea Constituţiei "nu e o operaţiune de băgat bisturiul" în textul legii fundamentale a statului, ci reprezintă "o încercare firească de a aduce la zi textele unei Constituţii, care din când în când au nevoie de o anumită corecţie".

"Felul în care a acţionat Guvernul arată dispreţul profund pentru instituţiile statului de drept", a mai spus Adrian Năstase.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic