x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năstase: În acest moment trebuie să ne ţinem respiraţia şi să aşteptăm rezultatele finale

Năstase: În acest moment trebuie să ne ţinem respiraţia şi să aşteptăm rezultatele finale

01 Dec 2008   •   00:00

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, marţi, la sosirea la sediul central al partidului, că, în acest moment, social-democraţii trebuie să îşi ţină respiraţia şi să aştepte rezultatele finale oficiale, şi că formarea unei majorităţi se anunţă complicată.



Năstase a spus că, indiferent dacă PSD va obţine rezultatele estimate duminică seara de exit-poll-uri sau va obţine rezultatele care se anticipează după ce BEC a dat publicităţii primele estimări parţiale, formarea unei majorităţi parlamentare se anunţă la fel de complicată.

El a apreciat că, în funcţie de ierarhia primelor partide, poziţia lui Traian Băsescu ca declanşator al procedurii privind formarea unei majorităţi parlamentare se anunţă a fi mai uşoară sau mai complicată.

Întrebat ce ar trebui să facă PSD în acest moment, Năstase a spus că social-democraţii ar trebui să îşi ţină respiraţia şi să aştepte rezultatele finale.

El a apreciat că ziua de 1 Decembrie ar putea fi folosită şi ca pretext pentru iniţierea unor negocieri, însă nu a precizat dacă şi PSD ar putea fi implicat în aceste negocieri.

Năstase a mai spus că, în ceea ce priveşte calculele pe care PSD ar trebui să le facă pentru negocierile privind formarea unei majorităţi, vor trebui avute în vedere şi "chimia" relaţiilor personale la nivel local.

"Lucrurile sunt deschise, dar în negocieri şi relaţiile personale vor conta pentru a se contura o soluţie sau alta", a adăugat el.

Năstase a evitat să precizeze dacă are vreo preferinţă în ceea ce priveşte un eventual partener de negocieri al PSD pentru formarea unei majorităţi, arătând că variantele sunt trei – PDL, PNL şi UDMR.

El a adăugat că, la formarea majorităţii parlamentare, ar putea conta şi o deplasare în străinătate, în următoarele zile, a liderilor UDMR.

Întrebat de ziarişti dacă PSD ar fi dispus să renunţe la funcţia de prim-ministru pentru Mircea Geoană în cazul în care acest lucru se va degaja ca o condiţie în negocieri, Năstase a evitat să se pronunţe, arătând că nici el, nici măcar Ion Iliescu, nu pot decide personal în această problemă, care ţine de competenţa forurilor statutare ale partidului, dacă se va ajunge la această eventualitate.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic nastase