x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năstase: În regimul politic Băsescu, cei cu păreri diferite nu trebuie să mai existe

Năstase: În regimul politic Băsescu, cei cu păreri diferite nu trebuie să mai existe

23 Iun 2010   •   00:00

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, miercuri, că pasajele din Strategia Naţională de Securitate referitoare la presă erau previzibile, demonstrând "tentaţia totalitară".

Năstase a spus că referirile la vulnerabilităţile create de unele trusturi media erau previzibile, întrucât "în construcţia regimului politic Băsescu, oricine are o părere diferită nu trebuie să mai existe".

"Întrebarea firească este cine ar urma să stabilească dacă o campanie de presă sau anumite mesaje de presă sunt vulnerabilităţi de securitate naţională. Arogarea acestui drept de a decide ce este bine şi rău într-o societate democratică dovedeşte această tentaţie totalitară care a marcat viaţa politică în ultmii ani", a afirmat fostul preşedinte PSD.

El a mai spus că unul din punctele discutate la şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării ar fi fost "găsirea unei modalităţi prin care societatea să fie ţinută în chingi, iar eventualele pericole sociale să poată fi prevenite prin forţă".

×
Subiecte în articol: politic