x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năstase: Indirect şi discriminatoriu, cota unică a fost sinucisă

Năstase: Indirect şi discriminatoriu, cota unică a fost sinucisă

07 Mai 2010   •   00:00

Fostul premier Adrian Năstase afirmă, pe blog, că, indirect şi discriminatoriu, cota unică a fost "sinucisă", el susţinând că, "prin decret prezidenţial", impozitarea salariaţilor publici a ajuns la 41%, a pensionarilor - 31%, a băieţilor deştepţi - 16%, iar pentru ţărani - "Dumnezeu cu mila".

"Într-un mod indirect şi discriminatoriu, cota unică a fost sinucisă. Prin decret prezidenţial, cota de impozitare pentru profesori, doctori, militari, judecători, poliţişti (indiferent de venituri) a fost ridicată la 41% (16+25=41). Pentru pensionari, avem două cote de impozitare: - până la 10 milioane lei - 15%; - peste 10 milioane 31% (16+15=31)", se arată în postarea lui Năstase.

"Pentru şomeri, cota de impozitare - 15%. Pentru băieţii destepţi 16%. Pentru salariaţii din privat , pe şest, 16+10 (sau 15, sau 20), la învoială cu patronii, că să nu-şi piardă locurile de muncă. Pentru ţărani, Dumnezeu cu mila. Concluzie : bine că nu a fost afectată cota unică de 16% în negocierile cu FMI şi că a câştigat, datorită talentelor de negociator ale lui Traian Băsescu, varianta încrederii. Trăiască lupta pentru pace!", scrie Năstase.

×
Subiecte în articol: politic