x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nastase - Iorgovan, "un electron sarit de pe orbita"

Nastase - Iorgovan, "un electron sarit de pe orbita"

07 Iun 2005   •   00:00

Comisia de integritate morala a PSD discuta in aceasta seara "cazul Hayssam". Cel putin asa a anuntat ieri senatorul PSD Antonie Iorgovan, vicepresedinte al comisiei.

  • de MONICA IORDACHE, CARMEN VINTILA
  • POLITIC
  • ATAC. Iorgovan sare la gatul propriilor colegi de partid
    Acuzele lui Iorgovan, legate de pastrarea lui Omar Hayssam in PSD, in ciuda informatiilor privind afacerile dubioase pe care le derula, s-au indreptat spre persoane din conducerea partidului. "Ii fac vinovati pe oamenii din conducerea partidului care au fost informati de serviciile secrete in calitatile oficiale pe care le-au detinut si care nu au declansat procedura de punere la punct a lucrurilor", a declarat Iorgovan. El a refuzat sa ii nominalizeze pe cei care ar fi avut informatii despre Hayssam, dar nu au luat masuri impotriva lui, insa a precizat ca "partidul era la putere, presedintele lui era prim-ministru, iar cativa vicepresedinti erau ministri". El crede ca Adrian Nastase este unul dintre cei care trebuie sa raspunda la intrebarile legate de Omar Hayssam, ca si toti cei care au avut functii de conducere si care au primit informatii de la serviciile secrete. "Pe de o parte, autoritatile statului culeg informatii, e monitorizat si se informeaza despre aceste monitorizari, dar, pe de alta parte, nu i se intampla nimic in partid", a mai spus Iorgovan, amintind ca dosarul lui Hayssam a fost trimis la Parchetul General inca din octombrie 2004, cand i s-a impus interdictia de a parasi tara. "Nu se poate concepe ca partidul sa nu se miste, ori de sus, ori de jos. Au fost intepeniti? Le-a luat Dumnezeu mintile?", s-a intrebat el.

    Senatorul a mentionat ca s-a cerut PSD Bucuresti, respectiv Comisiei de Arbitraj, sa elaboreze un punct de vedere in legatura cu Omar Hayssam. Iorgovan a apreciat ca urmeaza a se vedea si care a fost implicarea responsabilului cu privatizarea, Ovidiu Musetescu. Totodata, Iorgovan a precizat ca un senator social-democrat care s-a interesat de afacerile lui Omar Hayssam a fost interpelat de doi generali care "l-au pus la punct si i-au cerut sa-l lase in pace".

    REPLICA. ,,Iorgovan e un fel de electron care a sarit de pe orbita. Nu stiu ce doreste. Exista un birou acolo care va decide. N-am primit nici un fel de informatii. Absolut toate informatiile relevante, cele care erau privitoare la incalcarea legii, toate au fost trimise la Parchet. Aceasta este si ratiunea pentru care, asa cum stiti, dosarul lui Hayssam a ajuns la Parchet si mi se pare normal ca premierul nu trebuie sa primeasca informatii nici despre ziaristi, nici despre oamenii de afaceri, tot ce este informare din zona serviciilor referitoare la incalcarea legii, asa cum am spus de fiecare data, trebuie sa mearga direct la Parchet", a declarat in replica presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase.

    ×
    Subiecte în articol: politic hayssam iorgovan