x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năstase: PDL, o sectă unită în jurul unui guru

Năstase: PDL, o sectă unită în jurul unui guru

08 Noi 2011   •   12:17
Năstase: PDL, o sectă unită în jurul unui guru

PDL se dovedeste a fi "o secta unita in jurul unui guru", care se izoleaza chiar si in fata crizei, a afirmat astazi presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase.

"Acest partid, ce se dovedeste a fi doar o secta, unita in jurul unui guru, s-a izolat si in fata crizei. Folosind resursele publice in interesul clientelei politice, guvernarea pedelista s-a pus la adapost. Si-a tras o manta groasa de contracte cu statul, a politizat orice functie publica, s-a conectat bine la banul public si a lasat populatia in frig, umezeala si zgomot. Cel putin la fel de grav este faptul ca PDL izoleaza Romania in plan extern. Premierul nu are niciun cuvant de spus in aceasta privinta, ministrul de Externe are alte sarcini (de natura electorala), iar Traian Basescu, singurul care se aventureaza in domeniul politicii externe, se comporta asemeni unui elefant intr-un magazin de portelanuri", a scris Adrian Nastase pe blogul personal.

Presedintele Consiliului National al PSD mai spune ca in Uniunea Europeana "vocea Romaniei pur si simplu nu exista, in relatia speciala cu americanii suntem la nivel de vicepresedinte, cu tarile BRIC nu avem niciun dialog, iar cu Rusia avem o relatie politica inghetata".

"Aceasta izolare ne costa extrem de mult. Romania a devenit victima manierei inguste si rudimentare de a face politica a celor de la PDL. Incapacitatea acestora de a dialoga si de a construi consensul in tara a devenit un handicap major pe scena internationala, acolo unde aptitudinea si stiinta de a interactiona cu ceilalti actori este un must. Nu stiu daca PDL va avea soarta PRM. Fiind la putere, pedelistii vor incerca din rasputeri sa evite acest lucru si nu se vor da in laturi de la nimic. Au demonstrat deja ca sunt in stare sa treaca peste orice pentru a se mentine la putere. Cred insa ca populatia isi va lua masuri de siguranta si va evita contagiunea cu un bolnav care trage Romania in jos", mai scrie fostul premier.

Analizand afirmatia europarlamentarului democrat-liberal Cristian Preda conform careia PDL a devenit mai izolat decat PRM, Nastase a explicat ca a izola inseamna a desparti, a separa unul de altul, iar in domeniile de specialitate inseamna a desparti un bolnav contagios de oamenii sanatosi pentru a evita contagiunea.

De asemenea, mai spune Nastase, "a izola mai inseamna a impiedica transmiterea caldurii, a frigului, a umezelii, a zgomotului etc. dintr-un mediu (sau corp) in altul, a separa un corp prin care trece curentul electric de alt corp bun conducator de electricitate, dar si a te indeparta de societate, de semeni, a sta retras, departe de altii, a se retrage, a se inchista".

"Asa defineste DEX-ul verbul a izola. Nu stiu la care dintre cele trei variante (sensuri) ale cuvantului s-a referit europarlamentarul Cristian Preda atunci cand a vorbit despre izolarea in care se afla PDL in acest moment, 'mai izolat decat era PRM-ul pe vremuri'. Probabil toate se potrivesc situatiei in care se afla partidul lui Traian Basescu. Prin atitudinea sa antidemocratica, prin anularea dialogului social si prin masurile aberante si falimentare pe care le-a luat in plan economic si social, PDL a devenit nefrecventabil. El s-a autoizolat nu doar pe scena politica, dar si la nivel social, evoluand intr-o realitate paralela, departe de problemele si nevoile curente ale populatiei", a conchis liderul CN al PSD.

×