x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năstase: Remanierea, o reglare de conturi între Traian Băsescu şi unii lideri PDL

Năstase: Remanierea, o reglare de conturi între Traian Băsescu şi unii lideri PDL

03 Sep 2010   •   00:00
Năstase: Remanierea, o reglare de conturi între Traian Băsescu şi unii lideri PDL
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul National

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD scrie, într-o postare pe blog, că remanierea guvernului este o reglare de conturi între între unii lideri ai PDL pe care îi numeşte "mauri" şi preşedintele Traian Băsescu.



Mergând pe această idee, Năstase ironizează remanierea făcând trimitere la serialul "Scalva Isaura". El spune că de această dată stăpânul este cel care îşi omoară sclavii.

Adrian Năstase aminteşte că a mai scris despre "greii PDL" numiţi de el "mauri". Aceştia sunt cei care au prestat "cu vârf şi îndesat" în campania electorală pentru preşedinţie a lui Traian Băsescu când a fost salvat de "sacrificiile" şi "investiţiile" politice ale acestora.

"Nu ştiu dacă mai ţineţi minte, dar anul trecut au fost două elemente care au dus la victoria lui Băsescu. Nu a fost vorba nici de discurs, nici de flerul politic şi nici de talentul lui Băsescu. A fost vorba de mobilizarea mecanismului de vot (condus de “maurii” BVB) şi de un jacuzzi – devenit celebru. Cei care l-au ajutat pe Băsescu să “câştige” alegerile probabil că-şi vor fi amintit în această noapte de soarta lui Petre Roman…", scrie Năstase, potrivit realitatea.net.

"Din păcate, aşa cum bănuiam, remanierea aceasta nu oferă oxigen şi vigoare unui guvern obosit ci poartă amprenta unei reglări de conturi în interiorul PDL şi între Traian Băsescu şi unii lideri PDL. Nu prea contează  cine va câştiga sau dacă Băsescu va refuza unele dintre candidaturile anunţate. Este clar că Emil Boc a făcut toate concesiile posibile şi în direcţia preşedintelui dar şi în relaţia cu grupurile parlamentare, rezultatul fiind politizarea şi mai accentuată a executivului dar şi scăderea nivelului de autoritate şi de competenţă", a mai notează Adrian Năstase.

Acesta apreciază că fisurile din partid se vor transforma în "falii şi în fracturi". Acest lucru se vede din comentariile lui Radu Berceanu iar de acum înainte găştile din PDL se vor manifesta şi mai puternic mai spune Năstase care nu cred că în PDL există grupurile de "reformatori" şi  de "conservatori".

În final, fostul premier ironizează tema remanierii, comparând-o cu telenovela "Sclava Isaura", unde stăpânul casei îşi omoară toţi sclavii. "Erau acolo, pe fundalul acţiunii spectaculoase (în care o codană se juca cu stăpânul casei), mai mulţi negri care munceau din greu pe plantaţie. Acei negri erau cei care aduceau bani în casă şi pe munca lor se clădise edificiul stăpânului. Acum, stăpânul casei îşi omoară sclavii. Ce va face, în sezonul viitor, Isaura?", încheie Năstase.

×
Subiecte în articol: politic