x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năstase: Şansele opoziţiei de a obţine voturi de la PDL pentru a demite Guvernul sunt slabe

Năstase: Şansele opoziţiei de a obţine voturi de la PDL pentru a demite Guvernul sunt slabe

14 Iun 2010   •   00:00

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat luni că cele 22 de voturi care le lipsesc opoziţiei la moţiunea de cenzură sunt "multe", în condiţiile în care PDL va da un vot "disciplinat" împotriva moţiunii, scrie NewsIn.



"Şi un vot poate să facă diferenţa, deci 22 de voturi sunt multe, trebuie să recunoaştem. Aţi văzut, presiunea aceasta enormă din teritoriu, presiunea la grupurile politice, presiunea lui Traian Băsescu asupra PDL, negocierile permanente cu UDMR, diversele compromisuri care se fac în teritoriu, diverse angajamente luate de PDL faţă de UDMR. Vom vedea în timp cât ne costă de fapt votul la această moţiune, dar cred că diferenţa este destul de mare. (...)Votul va fi ca pe o listă de partid de stat, un vot din partea PDL extrem de aliniat şi disciplinat. Nu mă aştept la schimbări majore dacă nu va exista o foarte mare presiune în stradă, din partea sindicatelor", a spus Năstase.

Întrebat cum apreciază şansele ca moţiunea de cenzură să treacă în Parlament marţi, Năstase nu a dat un răspuns direct, afirmând că PSD a încercat prin această moţiune să dea un mesaj în legătură cu legea de austeritate. "În drept există o deosebire între obligaţiile de rezultat şi obligaţiile de mijloace. Noi încercăm să facem în aşa fel încât prin acţiunea noastră să dăm un mesaj foarte clar în legătură cu o lege care poate creea ceea ce noi am numit un genocid social, ce poate să determine tensiuni şi instabilitate socială şi o stare de haos şi foarte multe probleme legate de credibilitatea ţării în interior şi exterior. Am făcut tot ceea ce ţinea de noi pentru a arăta ca la acest moment noi plătim de fapt factura realegerii lui Traian Băsescu", a spus social-democratul.

La rândul său, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, s-a arătat convins că PDL va apela la mijloace de a controla votul parlamentarilor săi. "Sunt convins că or să mai fie defecţiuni în arcul majoritar, dar vom vedea cât de mulţi. E posibil ca cei de la PDL şi care susţin Guvernul să apeleze la măsuri specifice de control sau la gesturi de protecţie pentru că este obligaţia Opoziţia, la o moţiune de cenzură, să strângă 236 de voturi", a spus el, adăugând că va fi o moţiune de cenzură „intens dezbătută". „Eu sper să treacă. Sunt şanse corecte să treacă", a mai arătat Geoană.

Fostul preşedinte PSD a mai spus că lumea îl opreşte pe stradă şi îl întreabă „când ne scăpaţi de ăştia domnu' Geoană?".

×
Subiecte în articol: politic