x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năstase vrea găuri în gardul Parlamentului

Năstase vrea găuri în gardul Parlamentului

20 Apr 2010   •   00:00
Năstase vrea găuri în gardul Parlamentului

Dispută în Parlament. Roberta Anastase vrea să propună un proiect de lege care să vizeze dărâmarea gardului Parlamentului. De cealaltă parte, Adrian Năstase susţine mai degrabă ideea "unor găuri" în gard, fără a fi necesară dărâmarea acestuia: "Stimaţi colegi, problema este de natură estetică? Dacă este de natură estetică, putem să o discutăm.



"Dacă vrem să asigurăm afluirea populaţiei către clădire, lucrul acesta se poate face foarte simplu prin spargerea unor găuri în gard. Noi putem să o facem fără să dărâmăm gardul. Lucrul acesta se poate face extrem de simplu", a spus Năstase, potrivit stenogramei postate pe site-ul Camerei.

Declaraţia deputatului PSD a survenit în contextul în care preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a propus dărmarea zidurilor din jurul Parlamentului, după ce preşedintele Senatului, Mircea Geoană a remarcat că nu cunoaşte în Europa vreo clădire a legislativului înconjurată de ziduri, ci doar că există măsuri de protecţie la acestea.

Năstase a mai spus că dărâmarea gardului este o operaţiune ce nu poate fi suportată din bugetul Camerei pe anul 2010, potrivit Agerpres. "Fundaţia are 70 de centimetri. Transportarea materialelor de aici, a deşeurilor, ar costa nu ştiu cât. De aceea, eu vă propun, dacă asta este chiar o problemă şi mai ales în perioada de greve care se apropie, dacă simţim această nevoie, se pot sparge găuri semnificative în zid şi se poate intra fără probleme", a mai spus Năstase.

În replică, Anastase a afirmat că acest subiect ar putea fi abordat profesionist, "luând în considerare nevoia unei deschideri a Parlamentului către cetăţeni, şi nu consolidarea unei eventuale temeri a faţă de oameni".

Anastase a anunţat, ieri, că va depune în maximum două săptămâni un proiect prin care va propune demolarea zidurilor din jurul Parlamentului.

×
Subiecte în articol: politic