x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ne paşte “Restauraţia”! Întrebare e a cui?

Ne paşte “Restauraţia”! Întrebare e a cui?

de Marius Gîrlașiu    |    11 Mai 2016   •   19:35
Ne paşte “Restauraţia”! Întrebare e a cui?
Sursa foto: CAHKT/Getty Images/iStockphoto

“Restauraţie”. Este cuvântul de ordine rostit în ultimele zile de către oamenii politici. De la Valeriu Zgonea la Victor Ponta şi ministrul Justiţiei, Raluca Prună, toţi au pronunţat din ce în ce mai apăsat cuvântul “restauraţie”. Semn că jocul politic se dă pe viaţă şi pe moarte în culise între tabere care vor să acapareze cu orice preţ puterea.

“Restauraţie vs. Progres. Aceasta îmi pare miza ultimelor zile şi e incredibil cât de departe sunt capabili unii să meargă de dragul restauraţiei. Începe să se vadă disperarea!”, a scris luni seară pe facebook Valeriu Zgonea. “Preocuparea cea mai mare acum în Parlament e pentru o restauraţie, pornind de la legile vizând Codul Penal, modificarea Statutului deputaţilor şi senatorilor pentru dezincriminarea conflictului de interese şi mergând până la propunerea de renaştere a unor structuri apuse (n.r. - USL)”, a continuat postarea preşedintele Camerei Deputaţilor. Zgonea a acuzat imediat după excluderea din PSD faptul că social-democraţii ar pune la cale un plan pentru stoparea luptei anti-corupţie. “Asistăm acum la o ofensivă care aduce aminte de o restauraţie. Îmi voi folosi vocea pentru a nu pierde ceea ce am câştigat”, a avertizat şi ministrul Justiţiei, Raluca Prună. Mesajul e cu atât mai misterios cu cât a fost rostit la un eveniment organizat la Ambasada Marii Britanii săptămâna trecută, de faţă cu ambasadorul britanic şi cel al Statelor Unite la Bucureşti. Lupta din culise a fost descrisă şi de fostul premier Victor Ponta. “Din păcate anul 2016 ne arată o restauraţie a Regimului cu aceleaşi apucături totalitare, cu Macovei sub formă de Prună şi toată gaşca de securişti reşapaţi sub formă de luptători pentru statul de drepţi”, a scris Victor Ponta pe facebook. “Speranţa de a opri Restauraţia vine tot de la românii care vor vota”, a explicat Ponta, revenit subit în prim-planul PSD.

 

Potrivit definiţiei din dicţionare “Restauraţia” resprezintă “o perioadă din istoria unor state, caracterizată prin readucerea pe tron a dinastiilor înlăturate în urma unor revoluţii, lovituri de stat etc.”

 

 

×