x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nechifor: "PDL forţează ruperea protocolului pentru a putea racola actuali sau foşti membri PSD"

Nechifor: "PDL forţează ruperea protocolului pentru a putea racola actuali sau foşti membri PSD"

14 Sep 2009   •   00:00

Prim-vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a apreciat, astăzi, că PDL forţează ruperea protocolului cu PSD în judeţe pentru a putea racola "în linişte" social-democraţi şi că nu s-ar mira dacă Nicolae Mischie va fi anunţat drept coordonator al campaniei lui Traian Băsescu.



Nechifor a arătat că această strategie de "disimulare a actului guvernării", ce a fost inventată de PD în guvernarea CDR, a fost încercată şi în perioada Guvernului Tăriceanu, iar în acest moment PDL doreşte ca şi în această guvernare să fie folosită o asemenea manevră, potrivit Mediafax.

El apreciază că, pe de o parte, PDL încearcă să transmită în teritoriu mesajul că este singurul partid ce doreşte să facă ceva pentru electorat, iar PSD este cel care se opune, şi că, prin racolarea unor membri social-democraţi, să arate că în PSD sunt membri care nu susţin politica partidului.

"Pentru a putea racola membri PSD în judeţe, PDL consideră că o poate face dacă anunţă ruperea protocoalelor. Este însă clar că singurul protocol valabil este cel semnat la nivel naţional, celelalte fiind doar înţelegeri locale, iar în acest moment putem spune că PDL încalcă protocolul Parteneriatului pentru România prin atragerea de membri PSD", a spus Nechifor.

El a arătat că se aşteaptă ca după ce au fost făcute racolări de membri sau foşti membri PSD în judeţe ale Moldovei, acţiunea să continue în sud-vestul ţării şi că nu s-ar mira dacă Radu Berceanu va anunţa că Nicolae Mischie este coordonator al campaniei lui Traian Băsescu.

"Disperarea PDL se vede prin calitatea oamenilor pe care îi racolează şi îi anunţă ca mari achiziţii şi acest lucru demonstrează că Traian Băsescu este din ce în ce mai departe de a intra în turul al doilea de scrutin", a mai spus deputatul PSD.

Cătălin Nechifor a recunoscut că PSD nu se află în cea mai confortabilă poziţie la guvernare alături de PDL, dar că preferă o asemenea situaţie decât "haosul generalizat" care ar urma dacă PDL va fi lăsat să conducă ţara singur, "fără să aibă expertiza unui partid care a avut guvernări de succes".

Democrat-liberalii nu mai doresc continuarea relaţiei cu PSD în coaliţia de guvernare, acest curent de opinie existând atât la nivelul organizaţiilor judeţene, cât şi la nivel parlamentar, senatorii PDL dând inclusiv un vot în grupul parlamentar în acest sens.

Nicolae Mischie a fost preşedinte al filialei judeţene a PSD Gorj şi şef al Consiliului Judeţean Gorj, între anii 1996 şi 2004. În 2004, Mischie s-a retras din partid. În iunie 2008, a fost preşedinte interimar al PNG Gorj, însă ulterior a fost exclus din acest partid. La alegerile din 2008, Mischie şi-a depus candidatura pentru Camera Deputaţilor în colegiul şase din judeţul Gorj, pe listele Partidului Socialist Român, în prezent fiind independent.

×
Subiecte în articol: politic