x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicoară îl acuză pe Boc de "fraude masive" şi cere renumărarea voturilor

Nicoară îl acuză pe Boc de "fraude masive" şi cere renumărarea voturilor

11 Iun 2012   •   12:22
Nicoară îl acuză pe Boc de "fraude masive" şi cere renumărarea voturilor

Candidatul USL la Primaria Cluj-Napoca, Marius Nicoara, acuza PDL si pe Emil Boc de fraude la alegerile locale. Nicoara a sesizat Biroul Electoral Municipal (BEM), cerand renumararea voturilor in 12 sectii de votare.

"Frauda a fost majora peste noapte. USL Cluj contesta modul in care PDL si fostul prim-ministru au inteles sa organizeze alegerile la Cluj. Am descoperit in ultimele ore tehnici de furt ale alegerilor locale de catre Emil Boc si echipa sa. Intre orele 3.30 si 5.30 au circulat taxiuri la sectii, nesunate de presedintii sectiilor de votare, taxiuri care veneau si asteptau. Presedintii stiau ca trebuie sa iasa, se urcau in taxiuri neinsotiti de nimeni si modificau pe drum procesele-verbale, predandu-le ilegal la BEM. Avem documente aprobate de BEM in care apar diferente de 200 de voturi. Am cerut BEM renumararea voturilor din 12 sectii de votare in care s-a aflat Emil Boc. Emil Boc a fortat o frauda si a protejat-o. Fraudarea a fost masiva", a spus Nicoara, potrivit Mediafax.

Candidatul USL a afirmat ca Uniunea cere si renumararea voturilor anulate de la mai multe sectii de votare.

"Au fost diferente mari de voturi. La sectia nr. 42, unde am votat eu, aveam 316 voturi si am reusit sa le renumaram si aveam 366 , iar Boc avea sapte voturi, care erau nule si erau atribuite lui. La o sectie avem 2.462 de voturi nule si avem si alte sectii unde cheile de la procesele-verbale nu functioneaza", a precizat Marius Nicoara.

El a mentionat ca luni a constatat ca la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca sunt "saci desfacuti cu buletine de vot si cu stampile", spunand ca a gasit un grup de romi "care au recunoscut ca au fost platiti".

"Astfel crede Emil Boc ca prin frauda poate sa castige Clujul. Poate sa-l castige prin frauda, dar stampila si tehnica invatata de la Sorin Apostu ii vor marca mandatul pe vecie", a mai spus Nicoara.

Duminica seara, exit poll-urile il indicau pe Marius Nicoara castigator al alegerilor pentru primaria Cluj-Napoca.

×