x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă, despre Legile Educației: Stagii în străinătate pentru studenții români

Ciucă, despre Legile Educației: Stagii în străinătate pentru studenții români

de Redacția Jurnalul    |    07 Mar 2023   •   19:30
Ciucă, despre Legile Educației: Stagii în străinătate pentru studenții români

Premierul Nicolae Ciucă spune că în noua lege a educației pentru mediul universitar a fost introdusă posibilitatea efectuării de către studenții români a unor stagii în străinătate, dar și o deschidere a universităților românești pentru studenții străini.

„Aceste două inițiative sunt parte a proiectului , în care sunt specificate câteva estimări pentru orizontul de timp al anului 2030: aproximativ 20% dintre studenții români vor efectua, în mod curent, stagii peste hotare, iar circa 10% dintre tinerii care studiază în România vor fi străini”, a transmis premierul.

Conform acestuia, de realizarea acestor schimburi se va ocupa Programul Național pentru Internaționalizare Universitară, care va oferi studenților români tot sprijinul și informațiile de care au nevoie pentru a putea începe o perioadă de studiu în altă țară.

În ceea ce privește activitatea externă, aceasta se va centra pe o platformă online, studyinromania.gov.ro, unde vor fi popularizate posibilitățile de studiu pe care le oferă instituțiile de învățământ superior din țara noastră.

„Am încredere că expunerea tinerilor români la alte culturi și la studiul în altă limbă le va extinde orizonturile și le va îmbunătăți capacitățile de care se vor folosi în viața profesională. Atragerea de studenți străini va construi punți de legătură cu alte țări și va pune bazele unor schimburi culturale importante pentru viitorul relațiilor internaționale ale României”, a spus Nicolae Ciucă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă legile educației