x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă: PNL oferă Ministerul Energiei UDMR. Al doilea minister este oferit de PSD

Ciucă: PNL oferă Ministerul Energiei UDMR. Al doilea minister este oferit de PSD

de Redacția Jurnalul    |    13 Iun 2023   •   17:45
Ciucă: PNL oferă Ministerul Energiei UDMR. Al doilea minister este oferit de PSD
Sursa foto: Hepta

Urmare a discuțiilor cu liderii PNL şi PSD, UDMR a primit oferta să rămână în Guvernul lui Marcel Ciolacu, cu Ministerul Energiei și Ministerul Mediului și funcția de vicepremier pentru Kelemen Hunor. PNL s-a răzgândit şi nu cedează Ministerul Mediului, spun sursele politice Antena 3 CNN

„Am discutat împreună cu Marcel Ciolacu şi Kelemen Hunor care sunt variantele şi a rămas stabilit ca PNL să ofere Ministerul Energiei UDMR. Cel de-al doilea este oferit de PSD", a spus Nicolae Ciucă.

Până la ora 20:00, Nicolae Ciucă așteapta răspunsul UDMR - dacă rămâne sau nu la guvernare.

UDMR a fost de acord cu oferta lui Marcel Ciolacu, dar PNL nu cedează Ministerul Mediului

Kelemen Hunor a plecat de la Palatul Victoria şi a convocat o ședință cu cei din UDMR. În urma acestei ședințe, cei din UDMR au decis să accepte această ultimă ofertă, deci să rămână în Guvern și să accepte Ministerul Mediului pentru Tanczos Barna și cu Ministerul Energiei, cel mai probabil pentru Zoltan Nagy, iar funcția de vicepremier pentru Kelemen Hunor sau Cseke Attila.

Între timp, Nicolae Ciucă și-a sunat colegii din Partidul Național Liberal şi i-a informat pe aceștia de ultima ofertă pe care liderul PSD și liderul PNL i-au făcut-o lui Kelemen Hunor.

Tot pentru a va echilibra lista cu miniștrii, cei din Partidul Național Liberal l-au sunat pe Nicolae Ciucă şi au transmis că ei nu mai sunt dispuși să cedeze Ministerul Mediului la UDMR.

 Dacă ar accepta această ofertă în schimb PNL ar urma să ia un minister de la Partidul Social Democrat pentru a fi egalitate la numărul de portofoliu în Executiv.

Potrivit surselor politice Antena 3 CNN, ar fi vorba de Ministerul Sănătăţii.

Acum Marcel Ciolacu aşteaptă un vot de la PNL pentru a ceda Ministerul Mediului la UDMR.

UDMR a fost de acord cu oferta lui Marcel Ciolacu, dar PNL nu cedează Ministerul Mediului

×