x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE. Nicușor Dan, la depunerea jurământului: Pe termen scurt, cer bucureștenilor răbdare și solidaritate pentru că sunt probleme grave și urgente

UPDATE. Nicușor Dan, la depunerea jurământului: Pe termen scurt, cer bucureștenilor răbdare și solidaritate pentru că sunt probleme grave și urgente

de Georgiana Oprea    |    29 Oct 2020   •   12:35
UPDATE. Nicușor Dan, la depunerea jurământului: Pe termen scurt, cer bucureștenilor răbdare și solidaritate pentru că sunt probleme grave și urgente
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

UPDATE. Consilierii generali sunt chemați în ordine alfabetică pentru a depune jurământul. Ședința este condusă de Anghel Iordănescu.

Principalele declarații ale lui Nicușor Dan:

„Sunt foate onorat să fiu azi în fața dumneavoastră. Nu ne-am luptat pentru jucării și sunt convins că bucureștenii care au ieșit în număr mare la vot nu au ieșit ca niște oameni să-și schimbe titulatura pe cartea de vizită, au ieșit pentru valori, onoare, dreptate, competență, pe scurt, pentru acele lucruri care să-i facă pe copiii noștri să vrea să trăiască în orașul acesta și în țara asta. Mulțumesc celor care ne-au fost alături în acești ani, celor de la Salvați Bucureștiul, voluntarilor, personalităților publice care m-au susținut, oamenilor care au donat bani în campanie, partidelor cu care am fost în parteneriat și cu care vom fi în parteneriat în guvernarea municipiului București, PNL și președintelui său, USR-ului și vreau să asigur bucureștenii că voi respecta ce am promis. Vreau să-i asigur pe bucureștenii care m-au votat că vom avea o guvernare pentru toți bucureștenii, vreau să-i asigur pe consilierii din opoziție că vom avea o colaborare bună. Vom avea o colaborare bună cu Guvernul. Bucureștiul are un potențial uriaș, oameni care au performat în diverse domenii, sunt așa de multe energii în orașul ăsta că nu se poate să nu reușim. Primarul și primăria Capitalei vor fi parteneri ai acestor energii pentru binele orașului și a locuitorilor săi. Vreau să fac un apel, o invitație pentru tineri, veniți în administrația publică. Pe termen scurt cer bucureștenilor răbdare și solidaritate pentru că sunt probleme grave și urgente, criza sanitară, a termoficării, criză financiară. Răbdare și le vom rezolva. În ceea ce privește criza sanitară, purtați masca, ascultați recomandările specialiștilor, evitați aglomerațiile. Suntem o comunitate și este responsabilitatea noastră să trecem prin această situație. Am făcut o promisiune să deschis larg ușa primăriei, o să o țin după ce vom avea mai puțin de 100 de îmbolnăviri pe zi. Vreau să-i asigur pe bucureșteni că această instituție va fi partenerul lor, nu se poate să nu reșim. Împreună pentru noul București!”

*Foto: Lucian Alecu

Principalele declarații ale premierului Ludovic Orban:

„Domnule primar general ales, vă mulțumesc pentru invitația de a participa la ceremonia de constituire a CGMB și depunerea jurământului. Vă felicit pentru reușită, a fost o campanie foarte grea. Vă doresc un mandat încununat de realizări cât mai multe, felicit consilierii general, trebuie să punem în prim plan interesul Bucureștiului și al bucureștenilor, să sprijiniți proiectele bune. Prezența mea aici este și o garanție că voi sprijini toate proiectele inițiate de primarul general ales și vom duce la bun sfârșit proiecte care țin de zona guvernamentală. S-a emis autorizație pentru 17 kilometri de pe tronsonul 2 de pe Șoseaua de Centură a municipiului București. Până la finalul anului vor începe lucrările pentru toate cele trei tronsoane de pe zona de Sud. Aseară am dezbătut și aprobat în Guvern un memorandum pentru reabilitarea a 106 kilometri de rețea primară de termoficare, un contract de circa 278 de milioane de euro. Va reduce pierderile cu 6 procente, trebuie să clarificăm chestiunea cu ajutorul de stat. Aștept un audit serios la Primăria Capitalei. Din datele noastre, situația financiară este foarte proastă. Veți găsi o mână de ajutor în Guvernul pe care îl conduc. Spor la treabă!”

-------------------------------------

Știre inițială. Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, își va prelua mandatul și va depune jurământul joi, 29 octombrie, la ora 12:00. Ceremonia va avea loc în curtea Primăriei Capitalei, în prezența premierului Ludovic Orban.

Nicușor Dan și-a publicat, pe pagina de Facebook, programul pentru primele două zile de mandat. Astfel, după ceremonie, urmează să aibă discuții despre urgențele juridice ale Direcției juridice, despre situația financiară a Primăriei Capitalei și despre criza sanitară.

Mandatul lui Nicușor Dan a fost validat de Curtea de Apel București, luni, după ce au fost respinse cele 52 de apeluri prin care era contestată validarea mandatului.

De asemnea, tot joi, 29 octombrie, își vor prelua mandatele și consilierii generali.

Evenimentul va fi transmis live.

 

×