x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicușor Dan, mesaj de Ziua Natională: "Acesta a fost drumul pe care am pornit și pe care trebuie să mergem"

Nicușor Dan, mesaj de Ziua Natională: "Acesta a fost drumul pe care am pornit și pe care trebuie să mergem"

de Redacția Jurnalul    |    01 Dec 2023   •   12:45
Nicușor Dan, mesaj de Ziua Natională: "Acesta a fost drumul pe care am pornit și pe care trebuie să mergem"
Sursa foto: facebook/NIcusor Dan

 1 Decembrie este dovada clară a realizării unui ideal prin puterea noastră, dovada că în momentele grele am găsit forța necesară să luăm decizii importante care să ne așeze alături de marea familie a statelor democratice, transmite Nicușor Dan de Ziua Națională.

„1 Decembrie este dovada clară a realizării unui ideal prin puterea noastră, a tuturor românilor, oriunde ne-am afla. Este dovada că în momentele grele am găsit forța necesară să luăm decizii importante care să ne așeze alături de marea familie a statelor democratice. Acesta a fost drumul pe care am pornit și pe care trebuie să mergem. La mulți ani, România! La mulți ani, români”, scrie pe Facebook primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

România sărbătorește, vineri, 105 ani de la Marea Unire.

Pe 1 decembrie 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Naţională a Românilor, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate. Acest act a avut loc după ce, la data de 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie 1918, organele reprezentative ale Basarabiei şi Bucovinei au votat unirea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: nicusor dan 1 decembrie ziua nationala