x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nivel moderat de alertă

Nivel moderat de alertă

de Jurnalul National    |    26 Mar 2008   •   00:00
Nivel moderat de alertă

Şedinţa CGMB a fost precedată de şedinţa CSAT în care s-a discutat şi stadiul măsurilor de securitate stabilite pentru desfăşurarea Summit-ului.

Decizie CSAT


Şedinţa CGMB a fost precedată de şedinţa CSAT în care s-a discutat şi stadiul măsurilor de securitate stabilite pentru desfăşurarea Summit-ului. Una din deciziile CSAT, adoptată la propunerea directorului SRI, George Maior (foto), a vizat ridicarea nivelului de alertă teroristă de la “precaut” la “moderat”, adică de la culoarea albastră la culoarea galbenă, ceea ce presupune activarea unor măsuri speciale de colaborare între instituţiile statului.

Conform site-ului SRI, nivelul “moderat” de alertă teroristă înseamnă că “informaţiile disponibile şi evenimentele recente evidenţiază că există risc general de producere a unor atentate teroriste şi se estimează că un atentat este posibil”. În schimb, nivelul “precaut” de alertă teroristă înseamnă că “informaţiile disponibile şi evenimentele recente estimează existenţa unui risc scăzut de producere a unui atentat terorist”.

×
Subiecte în articol: politic