x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Norica Nicolai: Raportul MCV pentru România - cel mai jalnic document de politică europeană

Norica Nicolai: Raportul MCV pentru România - cel mai jalnic document de politică europeană

23 Oct 2019   •   18:45
Norica Nicolai: Raportul MCV pentru România - cel mai jalnic document de politică europeană
Sursa foto: Marc DOSSMANN

Preşedintele Consiliului Naţional al ALDE, Norica Nicolai, afirmă că Raportul MCV pentru România reprezintă „cel mai jalnic document de politică europeană”. „Venit cu o lună mai devreme decât datele cu care ne obişnuise Comisia Europeană, în plină campanie electorală în România, raportul MCV este cel mai jalnic document de politică europeană, pentru că el nu constituie un document de analiză a stadiului reformelor din justiţia din România, ci un document de poziţie politică în care Comisia Europeană ne spune că îşi doreşte în România o republică prezidenţială condusă de reprezentantul Germaniei în colonie, Klaus Werner Iohannis”, a scris Nicolai, miercuri, pe Facebook.

În opinia reprezentantei ALDE, „astăzi suntem criticaţi pentru că am avut tupeul să ne respectăm suveranitatea”, demonstrând „tentaţia totalitară, aceea de stil sovietic, (...) atât de prezentă şi la Bruxelles”.

„Recomandările din raportul precedent făcute de prim-vicepreşedintele Comisiei, Frans Timmermans, vizau la vremea respectivă un ordin de suspendare a suveranităţii naţionale pentru că interziceau Parlamentului României să legifereze, doar în condiţiile în care avea aprobarea Comisiei. Ni se spunea în acel raport ce trebuie să reglementăm, cum trebuie să reglementăm, iar astăzi suntem criticaţi pentru că am avut tupeul să ne respectăm suveranitatea. Nu mi-am imaginat niciodată că tentaţia totalitară, aceea de stil sovietic, e atât de prezentă şi la Bruxelles. Să ceri unui stat membru să introducă în actul de justiţie serviciile de informaţii, înseamnă că nu faci decât să te comporţi în cea mai bună tradiţie a lui Putin, care conduce o ţară în care FSB e în toate. Dacă ăsta e modelul de democraţie pe care interesele Bruxelles-ului îl vor introdus în România, îmi pare rău să o spun, dar am o uşoară greaţă cu privire la dublul standard, democraţie, stat de drept”, a transmis Norica Nicolai.

Preşedintele Consiliului Naţional al ALDE consideră că „incoerenţa acestor monitorizări, în sensul că în anumite rapoarte se solicită ca ministrul Justiţiei să nu se implice activ, ci să lase acest rol CSM, iar acum, dimpotrivă, Comisia cere o implicare mai mare a ministrului Justiţiei, înseamnă (...) că nu avem de a face decât cu un banal document de poziţie politicianistă, care, spre binele României, trebuie ignorat”.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: norica nicolai MCV