x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Noua Dreaptă", miting la Miercurea Ciuc, de 1 Decembrie

"Noua Dreaptă", miting la Miercurea Ciuc, de 1 Decembrie

18 Noi 2011   •   09:42

Organizatia "Noua Dreapta" a anuntat, astazi, ca de 1 Decembrie va organiza un miting la Miercurea Ciuc, unde va fi arborat un drapel tricolor de peste 20 de metri lungime. La manifestatie sunt asteptate peste 300 de persoane.

Coordonatorul departamentului de propaganda a "Noii Drepte", Codrin Goia, a declarat, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca nu este nevoie de nicio autorizatie din partea Primariei Miercurea Ciuc pentru organizarea acestui miting.

"In acest an, organizatia Noua Dreapta va sarbatori pentru prima data Ziua Nationala a Romaniei, 1 Decembrie, la Miercurea Ciuc, unde vom organiza un miting la care sunt asteptate peste trei sute de persoane. Cu aceasta ocazie vom arbora un drapel tricolor gigant, cu o lungime de peste 20 de metri si vom intona cantece patriotice. Mitingul va avea loc in zona centrala a orasului si va dura cateva ore. Nu avem nevoie de nicio autorizatie din partea Primariei Miercurea Ciuc pentru a sarbatori Ziua Nationala a Romaniei la noi acasa. Manifestarea noastra nu va fi una antimaghiara si ii invitam si pe ungurii din Miercurea Ciuc sa vina alaturi de noi deoarece este o sarbatoare de care se pot bucura toti cetatenii romani, nu doar cei de etnie romana", a spus Goia, potrivit Mediafax.

Acesta a adaugat ca se asteapta la provocari din partea unor organizatii maghiare sau a UDMR si a facut apel la membrii comunitatii maghiare din Miercurea Ciuc sa lase organizatia "Noua Dreapta" sa sarbatoreasca in liniste Ziua Nationala a Romaniei.

"Noi nu avem nimic de-a face cu xenofobia si scandalul", a mai spus Codrin Goia.

×