x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nouă notă la Securitate dată de Băsescu: Și-a turnat un coleg că a avut relații intime cu o fată

Nouă notă la Securitate dată de Băsescu: Și-a turnat un coleg că a avut relații intime cu o fată

30 Iul 2021   •   15:11
Nouă notă la Securitate dată de Băsescu: Și-a turnat un coleg că a avut relații intime cu o fată

Traian Băsescu, sub numele conspirativ „Petrov” a semnat în 1976 o notă către Securitate, în care relata că un coleg de-al său de la Institutul de Marină, Constantin Simionescu, a avut relații intime cu o fată încă din anul I, căsătorindu-se cu ea abia în anul III.

Grupul de Investigații Politice publică documentul CNSAS, descoperit în dosarul de urmărit al lui Constantin Simionescu, în care se arată că Petrov a discutat cu Simionescu pe diverse teme, apoi l-a turnat la Securitate.

„În cadrul discuțiilor sale elogiază modul de viață din apus și, în special referitor la tineret, apreciază < libertinajul > din apus, unde după spusele lui fiecare face ce vrea, fără a fi controlat și supravegheat.” „De asemenea – mai spunea informatorul Petrov – Simionescu a apreciat negativ drepturile și libertățile tineretului nostru”.

Potrivit GIP, Băsescu și-a turnat de asemenea colegul că joacă jocuri de noroc, lipsește de la cursuri, se sustrage de la program. Petrov a informat Securitatea și că Simionescu a avut relații intime cu o fată începând din anul I, dar nu s-a căsătorit cu ea decât în anul III.

Documentul, datat 15.05.1976, a stat la baza unui raport întocmit pe 30.07.1976, de către locotent-colonelul de Securitate Gheorghe Bucur, în care se arată: „Colaboratorul < Petrov > relatează că elevul Simionescu C. are o comportare și concepție necorespunzătoare /…/, face comparații nejuste referitor la condițiile de viață ale tineretului din țara noastră, față de condițiile de viață ale tineretului din Occident”.

Relațiile intime ale colegilor săi se adaugă unei liste mai lungi de „motive” pentru care aceștia au fost turnați la Securitate de Băsescu. Recent, tot Grupul de Investigații Politice a publicat o notă informativă în care Petrov a turnat un alt coleg, care vânduse un ceas și doua perechi de butoni.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu petrov