x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Noul cabinet a trecut la treabă. Dacian Cioloş anunţă primele obiective

Noul cabinet a trecut la treabă. Dacian Cioloş anunţă primele obiective

de Marius Gîrlașiu    |    20 Noi 2015   •   16:55
Noul cabinet a trecut la treabă. Dacian Cioloş anunţă primele obiective
Sursa foto: Foto: Adrian Manolache

Guvernul lui Dacian Cioloş a intrat oficial în pâine odată cu prima şedinţă a tehnocraţilor la Palatul Victoria. Premierul i-a cerut vicepremierului Vasile Dâncu să pregătească liniile directoare ale reformei administrative, iar Violetei Alexandru să creeze canalele de comunicare dintre Guvern şi societate.  

În prima şedinţă de Guvern, noul premier a făcut primul pas spre deschiderea guvernării către cetăţeni.

„Am creat un nou minister, al consultării publice și dialogului civic, ca expresie a obiectivului pe care acest guvern și l-a stabilit, de deschidere spre societatea civilă, și de dezbatere publică, de consultare publică pe marile proiecte ale Guvernului, pe marile obiective pe care le-am stabilit, dar și pentru a crea un canal de comunicare direct cu societatea civilă”, a declarat Dacian Cioloş în faţa miniştrilor tehnocraţi.

Responsabilă cu organizarea noului minister va fi Violeta Alexandru, directorul ONG-ului Institutul pentru Politici Publice, cea care în primă fază era desemnată ministru delegat pentru consultare publică şi dialog social.

„Când vorbesc de societatea civilă, nu mă refer doar la ONG-uri, ci la societatea civilă în sens larg. Aş vrea ca şi restul societăţii să aibă canale de comunicare directă cu acest Guvern”, a clarificat premierul.
 
Sarcini pentru vicepremier
 
Tot ieri, Dacian Cioloş i-a cerut ministrului Dezvoltării Regionale, vicepremierul Vasile Dâncu, să pună la punct principiile reformei administrative, unul dintre principalele obiective asumate de noul cabinet în programul de guvernare prezentat Parlamentului.

“În ideea noastră de reformă administrativă, de creştere a calităţii actului administrativ, aş vrea să pornim de unde suntem, să vedem ce legislaţie avem şi cum să o punem într-un cadru mai coerent şi să începem cât mai repede şi cu acest lucru”, a explicat premierul Cioloş. (Marius Gîrlaşiu)

Premierul a avertizat-o pe Aura Răducu, ministrul fondurilor UE, că “singurele criterii de recrutare pentru posturile din autorităţile de management vor fi cele de competenţă tehnică şi managerială”. “Să vă asiguraţi că perioada de depunere a candidaturilor e suficient de lungă pentru cei care într-adevăr sunt interesaţi şi care vor să lucreze în mod profesionist”, a spus Cioloş.

×
Subiecte în articol: guvernul romaniei dacian ciolos