x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Numărări paralele: Boc a câştigat la Cluj, Falcă la Arad, Pinalti la Piatra Neamţ, dar Flutur a pierdut Suceava

Numărări paralele: Boc a câştigat la Cluj, Falcă la Arad, Pinalti la Piatra Neamţ, dar Flutur a pierdut Suceava

11 Iun 2012   •   08:03
Numărări paralele: Boc a câştigat la Cluj, Falcă la Arad, Pinalti la Piatra Neamţ, dar Flutur a pierdut Suceava

UPDATE 14:20 - Reprezentantii PDL Cluj au dat publicitatii rezultatele partiale cu privire la alegerile locale de duminica. Astfel, fostul premier Emil Boc a castigat Primaria municipiului, avand 1.508 voturi in favoarea contracandidatului USL, Marius Nicoara.

In ceea ce priveste Consiliul Judetean, rezultatele arata ca Alin Tise (PDL) a fost votat de 36,9% dintre clujeni, pierzand astfel in fata candidatului USL Horea Uioreanu, care a obtinut 39,7% din voturi.

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, in aceasta dimineata, ca dupa numararea paralela a voturilor facuta de PDL, Emil Boc are aproximativ 1.000 de voturi in fata contracandidatului sau USL pentru Primaria Cluj-Napoca, Marius Nicoara.

Surse democrat-liberale sustineau, noaptea trecuta, ca, potrivit numaratorii facute de PDL, Emil Boc ar fi obtinut cateva sute de voturi mai multe decat contracandidatul sau.

Si USL a anuntat ca, dupa centralizarea facuta pentru 70% din sectiile de votare, candidatul PDL la Primaria Cluj-Napoca, Emil Boc, ar avea 42% din voturi, in timp ce candidatul USL, Marius Nicoara, ar avea 38%.

Potrivit unui sondaj GeoPol Transilvania aferent orei 21.00 difuzat de Realitatea TV, Emil Boc pierde alegerile pentru Primaria Cluj-Napoca in fata lui Marius Nicoara, liderul PDL avand 40,90%, iar liberalul 42,80%.

Conform exit-poll-ului CCSB, difuzat de Antena 3, presedintele PDL, Emil Boc, a pierdut alegerile pentru Primaria Cluj-Napoca, obtinand 40,3%, in timp ce candidatul USL, Marius Nicoara a obtinut 43,1%.

Potrivit exit-poll-ului IRES, presedintele PDL, Emil Boc, a pierdut cursa pentru Primaria Cluj-Napoca in fata lui Marius Nicoara, candidatul USL, care a primit 43,9% din optiuni.

Gheorghe Falca castiga Primaria Arad

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a obtinut un al treilea mandat cu 47 la suta din voturi, conform numaratorii paralele facute la sediul PDL Arad, insa alianta politica pe care o reprezinta (Miscarea Crestin Liberala) nu va avea majoritate in Consiliul Local, obtinand 39 la suta din voturi

Potrivit numaratorii paralele facute de PDL Arad, Gheorghe Falca, care a candidat din partea aliantei Miscarea Crestin Liberala (PDL+PER), a castigat alegerile cu 47 la suta din voturi, in timp ce principalul sau contracandidat, Lia Ardelean (USL), a obtinut 28 la suta din voturi.

La Consiliul Local Arad, Miscarea Crestin Liberala a obtinut 39 la suta din voturi, iar USL - 33 la suta, reiese din numaratoarea paralela. Pe locul al treilea s-ar afla PPDD, cu aproape sapte procente.

Biroul Electoral Municipal Arad nu a furnizat rezultate partiale, iar centralizarea voturilor s-a facut pentru 80 de sectii din 109, pana la ora transmiterii acestei stiri.

La alegrile din 2008, la Consiliul Local Arad PDL a obtinut 15 mandate din 23, iar Gheorghe Falca a castigat al doilea mandat de primar din primul tur, cu 40.417 de voturi din 60.620 valabil exprimate. Atunci, presedintia Consiliului Judetean a fost castigata de Nicolae Iotcu (PDL), cu 48 la suta din sufragii, iar PDL a obtinut 17 mandate de consilieri judeteni din 33 existente.

Flutur a pierdut conducerea CJ Suceava: Catalin Nechifor detine majoritatea

USL a castigat in judetul Suceava primariile municipiilor Falticeni, Campulung Moldovenesc, ale oraselor Gura Humorului si Siret, in timp ce PDL a castigat la Vatra Dornei, la Radauti si cel mai probabil in municipiul Suceava, unde Ion Lungu l-ar fi invins pe candidatul USL cu cateva sute de voturi, informeaza Mediafax.

In ceea ce priveste functia de presedinte al Consiliului Judetean Suceava, conform secretarului general al PDL, Liviu Dragnea, aceasta ar urma sa fie castigata de Catalin Nechifor, care ar obtine mai multe voturi decat Gheorghe Flutur.

Potrivit numaratorii efectuate de reprezentantii PSD Suceava in 342 de sectii de votare din cele 538 din judet, Catalin Nechifor a fost votat de 88.520 de persoane, in timp ce pentru Gheorghe Flutur au optat 76.252 de suceveni.

Statisticile arata ca Nechifor l-a invins pe Flutur cu peste 3.500 de voturi in municipiul Suceava si cu circa 2.000 de voturi in Gura Humorului si Vatra Dornei.

Pinalti castiga al treilea mandat de primar, dar USL castiga consiliul local

Primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a castigat un nou mandat in fruntea municipiului, in urma scrutinului de duminica, cu peste 2.500 de voturi in fata principalului contracandidat, de la USL, potrivit numatorii parlalele realizate de A.P.E.L. (PDL-UNPR-PNTCD), citate de Agerpres.

Astfel, Gheorghe Stefan a fost votat de circa 20.800 de alegatori, in timp ce Catalin Vasile Dragusanu, candidatul USL a obtinut 17.580 de voturi.

La Consiliul Local Piatra Neamt, USL va obtine 11 dintre cele 23 de mandate de consilier. A.P.E.L. ar urma sa obtina 9 mandate de consilieri iar PP-DD celelalte doua mandate.

Astfel, nici un partid sau alianta nu detine majoritatea in legislativul judetean si este nevoie de o intelegere in Consiliul Local.

Candidaturi pentru functia de primar al municipiului Piatra Neamt, in alegerile locale de duminica, au fost prezentate de Alianta A.P.E.L. (PDL-UNPR-PNTCD), USL, Partidul Verde, Partidul Alianta Socialista, Partidul Romania Mare, Partidul Poporului - Dan Diaconescu dar si un independent, Viorel Chirila.

×