x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Numirea preşedintelui Senatului ca vicepreşedinte CSAT, neconstituţională

Numirea preşedintelui Senatului ca vicepreşedinte CSAT, neconstituţională

07 Iul 2009   •   00:00

Curtea Constituţională a decis, astăzi, că OUG 224 prin care preşedintele Senatului Mircea Geoană a devenit vicepreşedintele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) este neconstituţională.

Curtea Constituţională s-a pronunţat, astăzi, asupra sesizării de neconstituţionalitate a Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.224/2008 pentru modificarea art.5 alin.(2) din Legea nr.415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, potrivit Curţii Constituţionale, citată de Mediafax.

Sesizarea a fost formulată de un număr de 65 de deputaţi în cadrul controlului anterior promulgării legii, potrivit prevederilor art.146 lit.a) din Constituţie.

În urma deliberării, Curtea Constituţională a constatat, cu majoritate de voturi, că legea este neconstituţională, ca urmare a încălcării normelor constituţionale privitoare la adoptarea ordonanţei de urgenţă.

Motivarea soluţiei va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru.


×
Subiecte în articol: politic